מועד היציאה | בהדרכת | סטטוס |
05/12/2024 | ד"ר נעמה וילוז'ני | טיול מלא |
פרטים נוספים
פרטים נוספים
דרכונים
תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה ליוון.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.
אשרת כניסה ליוון
אשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי פטורים מהוצאת אשרת כניסה מראש לפני נסיעתם ליוון. אישור כניסה ל-90 יום יונפק בלי תשלום בעת הכניסה ליוון.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס ליוון עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אם אתם מטיילים אתנו, אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.
בריאות וחיסונים בטיול ליוון
אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.
ביטחון אישי ביוון
יוון היא ארץ בטוחה למטיילים. עם זאת הביאו בחשבון את הדברים הבאים:
הפגנות: יוון עוברת תקופה כלכלית קשה שבאה לידי ביטוי גם באי שקט פוליטי. הפגנות יכולות להתארגן בתוך זמן קצר ולעתים הן הופכות למאבק מול המשטרה שמשתמשת בגז מדמיע ובזרנוקי מים. אחד המקומות המועדים לפורענות היא כיכר סינטגמה באתונה. עליכם לשמור מרחק מכל הפגנה.
גנבות וכייסות: קיימת בעיה של גנבות וכייסות. עיקר הגנבות מתרחשות ברכבות התחתיות ובמקומות הומי אדם באזורי תיירות מרכזיים. פעמים רבות הכייסים פועלים בצוות, כשאחד מסיח את דעתכם והאחר מרוקן את כיסיכם. המטרות העיקריות של הגנבים הן כסף ודרכונים. יש לשמור על ערנות ולהקפיד על נשיאת הדרכון, הכסף ושאר מסמכי הנסיעה בצמוד לגוף ובהשגחה מתמדת.
הצגת מסמך מזהה: עליכם להיות מסוגלים להציג מסמך מזהה על פי דרישה. אם הדרכון לא עליכם תידרשו להציג צילום דרכון.
הפקדת דרכון בעת שכירת רכב: חברות להשכרת מכוניות/ אופנועים דורשות לעתים מהשוכרים להפקיד את הדרכון כעירבון. בשום מקרה אין להפקיד את הדרכון כעירבון.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע ליוון. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ. עם זאת יודגש שיוון, כמו שאר אירופה, עלולה להיות יעד לטרור. נדרשת ערנות מוגברת במהלך השהייה בחו"ל. עליכם להיות קשובים לעדכונים בתקשורת המקומית ולהישמע להנחיות גורמי הביטחון במקום.
מזג אוויר ביוון
אקלים: רוב שטחה של יוון הוא ביבשת, אך היא כוללת גם מאות איים הפזורים בים התיכון, בים האגאי ובים הטירני. היבשת ברובה הררית עם גושי הרים מסיביים שמתנשאים לגובה של 1,600 מטר ומעלה. המיקום הגיאוגרפי והבדלי הגובה יוצרים מגוון סוגי אקלים המשתנים במעבר מדרום לצפון. האקלים בדרום יוון ובאיים הקיקלדיים והדודקניים הוא ים תיכוני מובהק, עם חורף נוח וגשום וקיץ חם ויבש. להבדיל, רכסי ההרים הגבוהים (כגון הרי הפינדוס, שהם המשכם של האלפים הדינריים), מאופיינים באקלים אלפיני, עם חורף קר ומושלג וקיץ נעים ויבש. השפלות בצפון יוון (כגון מקדוניה, תסליה והמחוזות שסביבן) זוכים לאקלים ממוזג המתבטא בחורף קר ורטוב וקיץ חם ויבש. כל סוגי האקלים הללו מאופיינים בארבע עונות בשנה. בכל רחבי יוון העונות המתאימות ביותר לטיולים הן עונות המעבר – האביב והסתיו – כשאביב מקדים בים התיכון ומתאחר בהרים, והסתיו מקדים בהרים ומתאחר בים התיכון.
עונות השנה באתונה: האקלים באתונה דומה מאוד לזה של תל אביב:
▪ אביב – אמצע מרץ-מאי: רוב הימים נאים, אף שייתכנו פרקי גשם קצרים. טמפרטורות ממוצעות: 28-22 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: כ-15 מ"מ בחודש.
▪ קיץ – יולי-ספטמבר: עונה יבשה וחמה. טמפרטורות ממוצעות: 35-30 מעלות צלזיוס.
▪ סתיו – אוקטובר-נובמבר: עונה נוחה וגשומה. הטמפרטורות יורדות בהדרגה ונהיות נוחות, והגשמים מתחדשים אחרי הקיץ היבש. טמפרטורות ממוצעות: 20 מעלות צלזיוס, כמות המשקעים: כ-60 מ"מ בחודש.
▪ חורף – דצמבר-אמצע מרץ: גשום וקריר. טמפרטורות ממוצעות: 12-8 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: כ-80 מ"מ בחודש.
השעה ביוון
אזורי זמן ביוון: השעה אחידה בכל רחבי יוון.
הפרשי השעות בין ישראל ליוון: השעה ביוון זהה לשעה בישראל (GMT+2).
שעון קיץ: יוון עוברת לשעון קיץ בסוף מרץ וחוזרת לשעון חורף בסוף אוקטובר. בשל ההבדלים הנהוגים במועדי שעון הקיץ בין יוון לישראל ייתכנו (בסמוך להתחלה ולסיום של שעון הקיץ) הבדלים של פלוס-מינוס שעה מהפרשי השעות שצוינו לעיל.
כסף ביוון
המטבע ביוון: אירו (Euro).
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: אנחנו ממליצים להצטייד בשני אמצעי תשלום – מזומן וכרטיס אשראי:
▪ אירו מזומן: מומלץ להצטייד מראש בשטרות של אירו. לתשומת לבכם, האירופאים אינם ששים לקבל תשלום בשטרות של 500 אירו. מומלץ להימנע משימוש בשטרות מסוג זה.
▪ כרטיס אשראי: אפשר להשתמש בכרטיסי אשראי לכל הוצאה בטיול וגם למשיכת מזומנים מכספומטים. הכספומטים נפוצים בעיקר בערים הגדולות.
הגבלת משיכת מזומן מכספומטים: משיכת אירו מכספומטים מוגבלת, נכון למועד פרסום מידע זה, ל-600 אירו ביום.
אוכל ושתייה ביוון
מים: אפשר לשתות מי ברז ביוון בלי חשש.
ארוחות בטיול ליוון: המטבח היווני הוא אחד הטובים בעולם.
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות הן מסוג בופה, אם כי היוונים ממעטים להגיש ירקות טריים וביצים (למעט ביצים קשות).
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות קלות במזנונים מהירים, במסעדות מקומיות או בבתי קפה שעל הדרך – בהתאם לתכנית הטיול בכל יום.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות או במלונות. לידיעתכם, היוונים נוהגים לאכול בשעות הערב המאוחרות.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול ביוון: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.
מלונות ביוון
סבלות במלונות: במלונות רבים אין שירותי סבלות. מומלץ להשתמש במזוודה בעלת גלגלים, ולהעלות אותה או להורידה בכוחות עצמכם. עם זאת, ברוב המלונות יש מעליות, עובדה המקלה על העלאת והורדת המזוודה בין הקומות.
מיזוג אוויר במלונות: במלונות רבים ביוון מערכת מיזוג האוויר בחדרים אינה פועלת מחוץ לעונה החמה.
חדרים זוגיים: ברוב החדרים הזוגיים ביוון יש שתי מיטות, ולא מיטה זוגית גדולה.
חדר ליחיד: בחלק מהמלונות החדר ליחיד הוא קטן ומוצעת בו מיטת יחיד.
טיסות ליוון
כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות הבינלאומיות והפנימיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות והפנימיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.
תקשורת ביוון
קידומת בינלאומית: הקידומת של יוון היא 30.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ כדי שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: מומלץ לרכוש מראש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi ביוון נפוצה למדי. בתי קפה, מסעדות ומלונות מציעים כיום גלישה חינם ללקוחותיהם. המלונות מאפשרים גלישה בלי תשלום גם באזור הלובי וגם בחדרים.
גלישה באמצעות הרשת הסלולרית: הגלישה דרך הרשת הסלולרית היא בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. אם תעדיפו להימנע מגלישה מקרית בתשלום – תאמו עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שתשהו בחו"ל.
צילום ביוון
בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, באתרים רבים מופיעות הנחיות משולטות בנוגע לצילום, שלעתים אוסרות על שימוש בפלאש ולעתים אוסרות על צילום בכלל. יש לכבד זאת. אם יש ספק לגבי הרשות לצלם – אנא בדקו זאת עם בעלי התפקיד במקום.
צילום מתקנים רגישים: אין לצלם מתקנים צבאיים ואין לצלם תמונות באזורי גבול רגישים.
חשמל ביוון
החשמל ביוון: 220 וולט, השקעים הם על פי התקן האירופי (שני פינים עגולים).
המלצות להתנהגות ביוון
להלן כמה כללים להתנהגות שאנו ממליצים לאמץ מתוך כבוד למארחים ומתוך רצון לחוות טוב יותר את אורח החיים ביוון.
ביקור בכנסיות: אם אתם נקלעים לכנסייה בשעת מיסה, נהגו בכבוד באירוע. אל תשוטטו ואל תצלמו. התנהגות כ"תייר" בזמן תפילה נחשבת לבוטה. בביקור בכנסייה או במנזר יש להימנע מלבוש חשוף.
ביקור באתרי מורשת ובמוזיאונים: היוונים מצפים ממטיילים לנהוג בכבוד באתרי המורשת שלהם. אין לאכול ולשתות באתרים הללו ואין להצטלם ב"פוזה" עם הפסלים הניצבים באתרי המורשת ובמוזיאונים. אנא כבדו את המקום שבו אתם מבקרים והימנעו מהתנהגות מסוג זה.
טיפים: נהוג לתת טיפים לסבלים (כ-2 אירו לכל מזוודה), לחדרנים (כ-1 אירו ליום), למלצרים (כ-5% ממחיר הארוחה, ותוספת אם תרצו להודות על שירות טוב) ולנהגי מוניות (טיפ קטן של עיגול הסכום כלפי מעלה).
לבוש באתרי נופש: בגדי הים נועדו רק לשימוש בחוף. אנא הקפידו שלא להסתובב ברחובות כשאתם לבושים רק בבגד ים.
התנהגות עם שוטרים: שוטרים אינם סובלניים להתנהגות בוטה. התנהגות שאינה הולמת יכולה להסתיים בקנס גדול מאוד ואפילו מאסר.
מצבי חירום ביוון
פגעי טבע ביוון: יוון חשופה למגוון סיכונים של פגעי טבע, ובהם רעידות אדמה וצונאמי. הרשות המטאורולוגית היוונית עוקבת אחר מוקדי הסיכון ובמידת הצורך משדרת אזהרות בכל אמצעי התקשורת. במקרה של התראה יש לפעול לפי הנחיות הרשויות המקומיות.
▪ רעידות אדמה: יוון ממוקמת באזור פעיל מאוד מבחינה סיסמית, ורעידות אדמה הן עניין יומיומי. בכל חדר במלון תמצאו הוראות להתנהגות במקרה של רעידת אדמה.
▪ צונאמי: רעידות אדמה תת-ימיות יכולות לגרום לגלי צונאמי. במקרה של התראה יש לפעול על פי הנחיות הרשויות.
כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל הקרובה.
טלפונים בחירום: מספר הטלפון לשירותי חירום ביוון הוא 112 או 166.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש מרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896, דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.