דרכונים

דרכונים

תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לקירגיזסטן.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 3 עמודים ריקים בדרכון.

אשרת כניסה

אשרת כניסה לקירגיזסטן

אשרת כניסה: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי נדרשים להוציא מראש אשרת כניסה לקירגיזסטן. קיימים כמה סוגי אשרות המשתנים לפי אופי הנסיעה:
אשרת כניסה בעת הנחיתה בבישקק: קיימת אפשרות לקבל אשרת כניסה בעת הנחיתה בשדה התעופה של בישקק. עליכם למלא טופסי אשרה במקום ולשלם אגרה של 75 דולר במזומן. לתשומת לבכם: אשרה מסוג זה ניתנת אך ורק בשדה התעופה של בישקק ולא בשום מעבר גבול אחר. להנפקת האשרה יש להצטייד בדרכון בתוקף, תמונת פספורט ודולרים מזומנים לתשלום האגרה.
אשרת כניסה לקירגיזסטן בתחנות גבול יבשתיות: מטיילים הנדרשים להיכנס יבשתית לקירגיזסטן נדרשים להנפיק אשרת כניסה מראש כמפורט להלן:
▪ אשרת כניסה קבוצתית: אשרת כניסה קבוצתית לכניסה יבשתית לקירגיזסטן תונפק באמצעות משרדנו. האשרה משותפת לכל המטיילים והיא מוגבלת למועדי הטיול הקבוצתי. לאור זאת כל המטיילים חייבים להיכנס ולצאת מקירגיזסטן באותם המועדים. אי אפשר להאריך או לקצר את השהייה. עלות האשרה כלולה במחיר הטיול. לטובת הנפקת האשרה יש להגיש למשרדנו סריקת דרכון לא יאוחר מ-45 ימים לפני הכניסה לקירגיזסטן.
▪ אשרת כניסה אישית: אשרת כניסה אישית לקירגיזסטן תונפק באמצעות משרדנו. האשרה אינה תקפה לכניסה מסין לקירגיזסטן. פרטים לגבי האשרה יימסרו בעת הצורך למטיילים.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לקירגיזסטן עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.

בריאות וחיסונים

בריאות וחיסונים בטיול לקירגיזסטן

אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.

ביטחון אישי

ביטחון אישי בקירגיזסטן

קירגיזסטן היא ארץ בטוחה למטיילים. עם זאת, הביאו בחשבון את הדברים הבאים:
התמודדות עם גובה רב: למידע מפורט על ביקור במקומות שגובהם יותר מ-3,000 מטר ראו פרטים בסעיף "מצבי חירום" להלן.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לקירגיזסטן. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ. עם זאת יודגש שעם התגברות הטרור העולמי גם קירגיזסטן עלולה להיות יעד לטרור. נדרשת ערנות מוגברת במהלך השהייה בחו"ל. עליכם להיות קשובים לעדכונים בתקשורת המקומית ולהישמע להנחיות גורמי הביטחון במקום.
ביקור בדרום-מערב קירגיזסטן: אנחנו ממליצים להימנע מביקור בכל המרחב מדרום וממערב לעיר אוש שבדרום-מערב קירגיזסטן. ההגבלה אינה חלה על העיר אוש עצמה.
סכסוכי גבול בין קירגיזסטן ואוזבקיסטן ובין קירגיזסטן לטג'יקיסטן: מחלוקות בין קירגיזסטן לשכנותיה לגבי קו הגבול ביניהן גרמו בעבר למתחים, לסגירת מעברי הגבול ולחילופי ירי בין משמרות צבא משני צדי הגבול. תקריות מסוג זה התרחשו גם בגבול עם אוזבקיסטן וגם בגבול עם טג'יקיסטן. יש להקפיד להתרחק מקו הגבול ולחצות אך ורק במעברי גבול רשמיים ומוכרזים.
הפגנות: הפגנות עשויות להתארגן בתוך זמן קצר. שמרו מרחק מכל הפגנה.
פשיעה ברחובות: תיירים נתקלים לעתים בבעיה של גנבה וכייסות. מומלץ להימנע מלטייל במקומות מבודדים ואחרי רדת החשכה.
נסיעה במוניות: בעת שימוש במוניות יש להזמין את המונית באמצעות המלון ולא לתפוס מונית ברחוב.
נשיאת מסמכים: יש לשאת את הדרכון עליכם במשך כל הביקור בקירגיזסטן, ולא להשאירו בכספת.

מזג אוויר

מזג אוויר בקירגיזסטן

אקלים: האקלים בקירגיזסטן מושפע במידה רבה ממיקומה היבשתי של הארץ, המרוחק מכל ים, ומנוכחותם של רכסי ההרים האדירים של טיינשאן, פאמיר וקירגיז.
▪ האקלים בעמקים: באזורים הנמוכים במדינה, כדוגמת עמק פרגאנה ואגם איסיק קול, האקלים יבשתי צחיח למחצה, עם קיץ לוהט וחורף קר ועם עונות מעבר נוחות. שתי עונות גשמים עיקריות לקירגיזסטן – באביב (מרץ-מאי) שהיא עונת הגשם העיקרית, ובסתיו (אוקטובר-נובמבר).
▪ רכסי ההרים: הרכסים הגבוהים, טיינשאן, פאמיר וקירגיז, מתנשאים לגבהים של 4,000 מטר ומעלה. חלוקת העונות בהרים זהה לעמקים, אם כי כמות המשקעים הולכת וגוברת והטמפרטורות הולכות ויורדות עם העלייה בגובה. האקלים בהרים ממוזג ולח עם קיץ נוח וחורף קפוא ועונות מעבר (אביב וסתיו) נוחות אך גשומות.
עונות השנה בבישקק:
▪ אביב – אמצע מרץ-אמצע מאי: מזג האוויר הולך ומתחמם והגשמים הולכים ומתגברים. הטמפרטורות עולות בהדרגה מ-10 מעלות צלזיוס במרץ ל-23 מעלות צלזיוס במאי. זוהי עונת הגשם העיקרית בקירגיזסטן, אף שמדובר בכמות משקעים לא גדולה. כמות המשקעים בחודש הגשום ביותר בשנה (אפריל) מסתכמת ב-75 מ"מ בחודש. הממטרים מתמעטים ונפסקים בסוף חודש מאי.
▪ קיץ – אמצע מאי-ספטמבר: עונה יבשה וחמה. הטמפרטורות ממשיכות לעלות ומגיעות בשיא הקיץ ל-32 מעלות צלזיוס. הסיכויים לגשם קלושים.
▪ סתיו – אוקטובר-נובמבר: מזג האוויר הולך ומצטנן. הטמפרטורות יורדות בהדרגה לסביבות 17 מעלות צלזיוס. הגשמים מתחדשים בחודשים אוקטובר ונובמבר. אך כמות המשקעים החודשית מסתכמת בכ-50 מ"מ בחודש.
▪ חורף – דצמבר-מרץ: קר מאוד וגשום או מושלג לפרקים. הטמפרטורות יכולות לרדת בשיא החורף ל-0 מעלות צלזיוס ואף פחות מזה. גשמים ושלגים פזורים פה ושם.

השעון

השעה בקירגיזסטן

אזורי זמן בקירגיזסטן: השעה אחידה בכל רחבי קירגיזסטן.
שעון קיץ בקירגיזסטן: קירגיזסטן אינה מנהיגה שעון קיץ.
הפרשי שעות בין ישראל לקירגיזסטן: השעה בקירגיזסטן מקדימה את השעה בישראל ב-4 שעות (GMT+6). בתקופת שעון הקיץ בישראל הפרש השעות מצטמצם בשעה והוא עומד על שעון ישראל ועוד 3 שעות.

כסף

כסף בקירגיזסטן

המטבע בקירגיזסטן: סום (Som). שערי המטבע משתנים לעתים תכופות ועדכונם יימסר בעת פגישת התדרוך שתיערך לפני היציאה לטיול.
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: מומלץ להצטייד בדולרים אמריקאיים. יש להצטייד בשטרות מהסוג החדש. אי אפשר להחליף שטרות קרועים, מקושקשים, מסומנים או ישנים.
כרטיס אשראי: השימושיות של כרטיס אשראי מוגבלת מאוד. במקרה הטוב אפשר יהיה להשתמש בו בעת קניות בחנויות מסודרות ולתשלום על שירותים אישיים במלונות.
משיכה מכספומטים: כספומטים בודדים קיימים בעיקר בבירה בישקק. עם זאת אנחנו ממליצים שלא להסתמך על משיכת מזומן מכספומטים.

אוכל ושתייה

אוכל ושתייה בקירגיזסטן

מים: יש להימנע משתיית מי ברז.
ארוחות בטיול לקירגיזסטן: בדומה למטבח האוזבקי גם המטבח הקירגיזי משלב בין אוכל טורקי לאוכל מוסלמי-סיני. מוגשות הרבה אטריות, פילאף וקבב, בצד מבחר סלטים וגבינות.
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות הן מסוג בופה. המבחר דל וכמות הירקות בארוחה קטנה.
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות קלות במסעדות מקומיות בצדי הדרך. האוכל המבושל טעים. במסעדות הפשוטות רצוי להימנע מאכילת ירקות לא מבושלים.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות או במלונות.
אוכל רחוב בקירגיזסטן: אוכל הרחוב בקירגיזסטן טעים מאוד, אך הוא מיוצר בתנאים סניטריים ירודים. לאור זאת מומלץ להתאפק ולהימנע מאכילתו.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני. על המטיילים להביא בחשבון שהאוכל הצמחוני הוא חדגוני וחוזר על עצמו בכל מקום ומקום.
מזון מיוחד בטיול לקירגיזסטן: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.

מלונות

מלונות בקירגיזסטן

על המטיילים להביא בחשבון שרמת המלונות בקירגיזסטן היא נמוכה למדי. רמת המלונות משתנה מאזור לאזור:
▪ מלונות בבישקק: בישקק היא המקום היחיד בקירגיזסטן המציע מלונות בסטנדרט גבוה, והסטנדרט הגבוה הוא נמוך מהמקובל במקומות אחרים בעולם.
▪ מלונות מחוץ לבישקק: רמת המלונות ברוב קירגיזסטן הם מדרגה נמוכה. המגורים צנועים מאוד, החדרים קטנים ועם ריהוט דל, לא תמיד קיים מיזוג אוויר ובמקלחת אין בהכרח מים חמים.
▪ לינה ביורטות: בעת הביקור אצל הנוודים צורת המגורים המקובלת היא יורטות. הללו הם אוהלים גדולים ונוחים המשמשים למגורי הנוודים עצמם. הלינה היא משותפת (בסביבות 6 אנשים ביורטה) והשירותים בחוץ.

טיסות

טיסות לקירגיזסטן

כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות הבינלאומיות והפנימיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות והפנימיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.

תקשורת

תקשורת בקירגיזסטן

קידומת בינלאומית: הקידומת של קירגיזסטן היא 996.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ כדי שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: מומלץ לרכוש מראש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi בקירגיזסטן מוגבלת למדי. כמה מבתי הקפה, מהמסעדות ומהמלונות מציעים גלישה חינם ללקוחותיהם. המלונות מאפשרים גלישה באזור הלובי. גלישה כמעט לא זמינה בחדרי המלונות.
גלישה באמצעות הרשת הסלולרית: הגלישה דרך הרשת הסלולרית היא בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. אם תעדיפו להימנע מגלישה מקרית בתשלום – תאמו עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שתשהו בחו"ל.

צילום

צילום בקירגיזסטן

בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, באתרים רבים מופיעות הנחיות משולטות בנוגע לצילום, שלעתים אוסרות על שימוש בפלאש ולעתים אוסרות על צילום בכלל. יש לכבד זאת. אם יש ספק לגבי הרשות לצלם – אנא בדקו זאת עם בעלי התפקיד במקום.
צילום מתקנים רגישים: יש להימנע בתוקף מצילום מתקנים רגישים כגון מוסדות ממשלתיים, מחנות צבא, שדות תעופה, תחנות גבול, סכרים, גשרים, אנשי צבא ומשטרה וכדומה. צילום מסוג זה יכול לגרור החרמת המצלמה ואפילו מעצר.

חשמל

חשמל בקירגיזסטן

החשמל בקירגיזסטן: 220 וולט, השקעים הם על פי התקן האירופי (שני פינים עגולים – רגילים או עבים).
הפסקות חשמל: הביאו בחשבון שהפסקות חשמל בקירגיזסטן הן עניין שבשגרה.

המלצות להתנהגות

המלצות להתנהגות בקירגיזסטן

קירגיזסטן היא מדינה חילונית, אם כי רוב האוכלוסייה הוא מוסלמי. להלן כמה כללים להתנהגות שאנו ממליצים לאמץ מתוך כבוד למארחים ומתוך רצון לחוות טוב יותר את אורח החיים בקירגיזסטן.
קוד לבוש: בשל הביקורים באתרים קדושים והכבוד לאוכלוסייה המקומית יש להקפיד בבחירת בגדים שאינם חושפניים. הערה זו נכונה גם לגברים וגם לנשים ובכל עונות השנה. עליכם ללבוש חולצה בעלת שרוולים (לפחות שרוולים קצרים) המכסים את הכתפיים ומכנסיים/ חצאית המכסים את הברכיים (לפחות מכנסי שלושת-רבעי, ועדיף מכנסיים ארוכים).
ביקור במסגדים: בעת ביקור במסגדים ומדרסות עליכם להקפיד על המנהגים המקומיים. כך, למשל, אין להיכנס למסגדים בשעות התפילה, אין להיכנס לאזורים שהכניסה אליהם מוגבלת, יש לחלוץ נעליים ולהתעטף בכיסוי ראש במקומות שבהם אתם נדרשים לעשות כן. יש להקפיד על המנהגים הללו הקפדה יתרה בעת צום הרמדאן.
טיפים: נהוג לתת טיפים לסבלים (דולר אחד לכל מזוודה), למלצרים (כ-5% ממחיר הארוחה) ולנהגי מוניות (טיפ קטן של עיגול הסכום כלפי מעלה).

מצבי חירום

מצבי חירום בקירגיזסטן

התמודדות עם גובה רב: בעת ביקור (בעיקר טרקים) בהרי טיינשאן, פאמיר, אלאיי וקירגיז (שהביקור בהם כרוך בעלייה לגבהים של יותר מ-3,000 מטר מעל פני הים) יש להביא בחשבון את סוגיית ההתמודדות עם הגובה. בגבהים כאלה כמות החמצן באוויר מידלדלת ובשל כך עלולים להופיע תסמינים של מחלת גבהים. אנו נשתדל ליצור תנאים נוחים להתאקלמות לגובה. תנאים אלה אמורים להתאים לאנשים בעלי בריאות תקינה. מטיילים שיש ספק בלבם לגבי התמודדותם עם הגובה, נדרשים להתייעץ עם רופא טרם הרשמתם לטיול.
פגעי טבע בקירגיזסטן: קירגיזסטן חשופה למגוון סיכונים של פגעי טבע, ובהם רעידות אדמה ושיטפונות פתאומיים.
▪ רעידות אדמה: קירגיזסטן ממוקמת באזור פעיל מבחינה סיסמית. רעידות אדמה, אף שהן מתרחשות בתדירות נמוכה, יכולות להיות מסוכנות.
▪ שיטפונות פתאומיים: גשם כבד בהרים עלול לגרום לשיטפון פתאומי, התמוטטות בוץ והידרדרות סלעים. הליכה ונהיגה במצבים כאלה עלולות להיות מסוכנות. יש להתרחק מערוצי נחלים ולהימנע מחציית כבישים מוצפים.
כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל הקרובה.
הזעקת אמבולנסים: במקרה הצורך אפשר להזמין אמבולנס על ידי חיוג למספר 103.
בתי חולים: בתי החולים בקירגיזסטן אינם מצוידים במכשור רפואי מתקדם. במקרה הצורך מומלץ, לאחר קבלת עזרה ראשונה בבית חולים מקומי, להעביר את המאושפז בהקדם לבית חולים בארץ, בקזחסטן, בסין או באירופה.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש כמרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896, דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.