מועד היציאה | בהדרכת | סטטוס |
31/08/2025 | ד"ר גליה דור | ההרשמה בעיצומה |
פרטים נוספים
דרכונים
תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לוייטנאם.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.
אשרת כניסה לוייטנאם
אשרת כניסה: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי נדרשים להוציא מראש אשרת כניסה לוייטנאם. אפשר להנפיק את האשרה בשתי דרכים:
▪ אישור כניסה למטיילים בטיול מאורגן (בודדים או קבוצה): מטיילים המבקרים בוייטנאם במסגרת טיול שבו הוזמנו כל שירותי הקרקע מראש רשאים להגיש בקשה לאישור כניסה לוייטנאם באמצעות משרדנו. הטיפול באישור כלול במחיר חבילת שירותי הקרקע. לצורך הנפקת האישור עליכם למסור לידינו, לא יאוחר מ-18 יום לפני מועד הכניסה לוייטנאם, צילום דרכון (כולל דף שינוי שם או דף הארכה אם השם שונה או אם הדרכון הוארך). הוייטנאמים מעבירים לידינו מסמך רשמי המאשר את כניסתכם. עליכם להצטייד במסמך ולהציגו, יחד עם הדרכון, בעת הכניסה לוייטנאם/ הבידוק בטיסה לוייטנאם. אשרת הכניסה עצמה תונפק בדרכונכם בכניסה לוייטנאם. עליכם למלא טופס בכניסה, ולהגיש את הדרכון, בצירוף 2 תמונות דרכון עדכניות ולשלם 25 דולר במזומן (לאשרה של כניסה אחת לתקופה של עד 30 ימים).
▪ אשרת כניסה המונפקת בשגרירות הוייטנאמית בארץ: מטיילים שאינם מזמינים את השירותים בוייטנאם, או שבקשתם לאישור כניסה נדחתה, חייבים להצטייד באשרת כניסה המונפקת בשגרירות הוייטנאמית בארץ. האשרה מונפקת באמצעות משרדנו בעלות של 100 דולר. לטובת הנפקת האשרה עליכם למסור לידינו טופס בקשת אשרה, דרכון בתוקף ותמונת דרכון עדכנית לא יאוחר מ-15 ימים לפני היציאה מהארץ. הנפקת האשרה אורכת כשבוע.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לוייטנאם עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.
בריאות וחיסונים בטיול לוייטנאם
אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.
ביטחון אישי בוייטנאם
ישראלים יכולים לטייל בוייטנאם בתחושת ביטחון גבוהה, להוציא אזורים הקרובים מאוד לגבולות בין וייטנאם לשכנותיה, שדות מוקשים ישנים וטיולים בקרבת מתקנים צבאיים. מומלץ להימנע מנהיגה בוייטנאם לנוכח מצב הכבישים והסיבוכים האפשריים במקרה של תאונה כלשהי, אפילו פעוטה.
טיולים באזורים נידחים: אנחנו ממליצים בתוקף שלא לצאת לטיולים רגליים או רכובים באזורים נידחים, בכל מקום בוייטנאם, בלי ליווי של מדריך מקומי מוסמך. אנחנו ממליצים בתוקף שלא לטייל בקרבת מתקנים צבאיים, או ביישובים הסמוכים לגבולות שבין וייטנאם לשכנותיה בלי הצטיידות באישור בכתב מן המשטרה המקומית וליווי של מדריך מקומי מוסמך.
שדות מוקשים: חבלי ארץ מסוימים, בעיקר במרכז וייטנאם ובקרבת הגבול עם לאוס, עדיין ממוקשים. יש לטיול באזורים אלו בליווי מדריך מוסמך.
נהיגה בוייטנאם: אנחנו ממליצים שלא לנהוג בוייטנאם. בכל מקרה של תאונה, ואפילו קלה, הנהג יכול להיות מואשם ולהידרש לשלם פיצויים גבוהים. אם החלטתם בכל זאת לנהוג הקפידו לברר שלרכב ששכרתם יש ביטוח צד ג'.
נהיגה בכלי רכב דו-גלגליים בוייטנאם: תיירים רבים שוכרים כלי רכב דו-גלגליים. אנחנו ממליצים בתוקף להימנע משכירת קטנועים או אופנועים, אלא אם מתקיימים 5 תנאים: א. לנהג ניסיון רב בנהיגה בכלי רכב דו-גלגליים. ב. אתם מצוידים בקסדות מתאימות (קיימת חובת חבישת קסדה בוייטנאם). ג. הביטוח הרפואי שלכם מכסה נהיגה ברכב דו-גלגלי. ד. הנהג מצויד ברישיון נהיגה ישראלי ובינלאומי. ה. הקטנוע או האופנוע מצויד בביטוח צד ג'.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לוייטנאם. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ.
מזג אוויר בוייטנאם
אקלים: האקלים בוייטנאם הוא טרופי וטרופי-למחצה, כשמידת הטרופיות הולכת וגוברת ככול שיורדים לחלקה הדרומי של הארץ. הטמפרטורות תלויות במידה רבה בגובה הטופוגרפי, כאשר אזורים הרריים נוטים להיות קרירים יותר בכל אחת מעונות השנה. החלק הדרומי של וייטנאם (סביב העיר הו-צ'י-מין והדלתה של המקונג) נוטה להית חם יותר (בסביבות 8-4 מעלות צלזיוס יותר מהאנוי) ועונת המונסון גשומה בו הרבה יותר. החלק ההררי של וייטנאם נוטה להיות קריר יותר (8-4 מעלות צלזיוס פחות מהאנוי) ועונת המונסון גשומה הרבה יותר.
העונות המומלצות לטיולים: העונה המתאימה ביותר לטיול בוייטנאם היא החורף (דצמבר–פברואר).
מזג אוויר בהאנוי:
▪ חורף (נובמבר–פברואר): עונה קרירה ויבשה (אם כי בחודשים דצמבר וינואר עשויים להופיע גשמים ספורים בשל המונסון המזרחי). הטמפרטורות נוחות, סביב 25 מעלות צלזיוס (בנובמבר ובפברואר). בדצמבר וינואר הטמפרטורות יכולות לצנוח ל-20 מעלות צלזיוס בשעות היום, ועוד פחות מזה בשעות הלילה.
▪ קיץ (מרץ–אפריל): עונה חמה ויבשה. לא יורדים משקעים. הטמפרטורות עולות בהדרגה ובחודש מאי מגיעות ל-28 מעלות צלזיוס בממוצע.
▪ מונסון (מאי–אוקטובר): עונה חמה וגשומה. הטמפרטורות עולות לסביבות 33 מעלות צלזיוס בממוצע, והגשמים הולכים ומתרבים. כמות המשקעים בחודשים של מאי–ספטמבר מגיעה לכ-300 מ"מ גשם בחודש.
השעה בוייטנאם
אזורי זמן בוייטנאם: השעה אחידה בכל רחבי וייטנאם.
שעון קיץ בוייטנאם: וייטנאם אינה מנהיגה שעון קיץ.
הפרשי שעות בין ישראל לוייטנאם: השעה בוייטנאם מקדימה את השעה בישראל ב-5 שעות (GMT+7). בתקופת שעון הקיץ בישראל הפרש השעות מצטמצם בשעה, והוא עומד על שעון ישראל ועוד 4 שעות.
כסף בוייטנאם
המטבע בוייטנאם: דונג (Dong). שערי המטבע משתנים לעתים תכופות ועדכונם יימסר בעת פגישת התדרוך שתיערך לפני היציאה לטיול.
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: מומלץ להצטייד בדולרים אמריקאיים. יש להצטייד בשטרות מהסוג החדש. אי אפשר להחליף שטרות קרועים, מקושקשים, מסומנים או ישנים.
תשלום בדולרים אמריקאיים: התשלום בשטרות של דולרים אמריקאיים נפוץ מאוד בוייטנאם ואפשר להשתמש בו במקום תשלום בדונגים.
החלפת כסף: להחלפת כסף יש להשתמש בשירותיהם של חלפני כספים מורשים או במלונות. בעת החלפת דולרים אמריקאיים לדונגים עליכם להציג כרטיס טיסה המאשר את יציאתכם מוייטנאם.
כרטיס אשראי: כרטיס אשראי נהיים בהדרגה נפוצים יותר ויותר. עם זאת אין להסתמך על שימוש בכרטיסי אשראי מחוץ לערים הגדולות.
משיכה מכספומטים: כספומטים הולכים ונהיים נפוצים בערים הגדולות. עם זאת אין להסתמך על משיכת מזומן מכספומטים מחוץ לערים הגדולות.
אוכל ושתייה בוייטנאם
מים: יש להימנע משתיית מי ברז. בעת שתיית משקאות קרים מומלץ להימנע מהוספת קרח. אפשר לשתות כל משקה שהורתח (כגון תה).
ארוחות בטיול לוייטנאם: המטבח הוייטנאמי משלב בין מטבח טרופי דרום-מזרח אסייתי עם השפעות צרפתיות שהן תולדה של כמאה שנות שלטון קולוניאלי. הוייטנאמים ממעטים להשתמש במוצרי חלב. הבסיס לכל ארוחה הוא אורז ולצדו ירקות מבושלים, עוף, דגים ועוד.
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות הן מסוג בופה. המבחר סביר אך כמעט בלי מוצרי חלב.
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות קלות במסעדות מקומיות בצדי הדרך. מומלץ לאכול אוכל מבושל ולהימנע מאכילת ירקות לא מבושלים.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות או במלונות. במסעדות האוכל הוא בהגשה לשולחן ובמלונות בסגנון מזנון בופה.
אוכל רחוב בוייטנאם: אוכל הרחוב מיוצר בתנאים סניטריים ירודים. לאור זאת מומלץ להתאפק ולהימנע מאכילתו.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול לוייטנאם: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.
מלונות בוייטנאם
הוייטנאמים מציעים מבחר רחב של מלונות מודרניים, המצוידים בכל אביזר מודרני שמוכר ממלונות אחרים בעולם, והם מציעים מבחר שירותים כדוגמת ספא, חדר כושר, בריכת שחייה, שירות חדרים 24/7 ועוד – כמקובל בכל רחבי העולם. בנוסף, אפשר למצוא באזורי נופש מבחר מלונות בוטיק מיוחדים הממוקמים על חוף הים.
טיסות לוייטנאם
כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
הושבה בטיסות הבינלאומיות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.
כבודה בטיסות הבינלאומיות והפנימיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות והפנימיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
נתיבי טיסה: טיסות המבוצעות על ידי חברות ישראליות עוברות בנתיבים ביטחוניים. לא כך קורה בהכרח בטיסות של חברות זרות. מטיילים שסוגיית הנתיב חשובה להם מתבקשים לבדוק אתנו את נתיבי הטיסה עוד בטרם הרשמתם לטיול.
תקשורת בוייטנאם
קידומת בינלאומית: הקידומת של וייטנאם היא 84.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ כדי שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: רשת הסלולר פרושה ברוב חבלי הארץ בוייטנאם למעט אזורים נידחים ודלילי אוכלוסין. מומלץ לרכוש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi בוייטנאם נעשית בהדרגה נפוצה יותר ויותר. עם זאת ממשלת וייטנאם מגבילה את השימוש באינטרנט על ידי חסימת גישה לאתרים מסוימים ובכלל זה לרשתות חברתיות. מסעדות ומלונות מציעים כיום גלישה חינם ללקוחותיהם. במלונות הגלישה היא בקומת הלובי. הגלישה בחדרי המלון בחלק מהמלונות היא חינם, ובאחרים בתשלום.
גלישה באמצעות Wi-Fi או באמצעות הרשת הסלולרית: בעוד הגלישה דרך Wi-Fi היא בחינם, הגלישה דרך הרשת הסלולרית נעשית בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. לחלופין, אם אתם רוצים להימנע מגלישה מקרית בתשלום עליכם לתאם עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שאתם שוהים בחו"ל.
צילום בוייטנאם
בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, באתרים רבים מופיעות הנחיות משולטות בנוגע לצילום, שלעתים אוסרות על שימוש בפלאש ולעתים אוסרות על צילום בכלל. יש לכבד זאת. אם יש ספק לגבי הרשות לצלם – אנא בדקו זאת עם בעלי התפקיד במקום.
צילום מתקנים רגישים: יש להימנע בתוקף מצילום מתקנים רגישים כגון מוסדות ממשלתיים, מחנות צבא, שדות תעופה, תחנות גבול, סכרים, גשרים, אנשי צבא ומשטרה וכדומה.
חשמל בוייטנאם
החשמל בוייטנאם: 220 וולט. השקעים המקובלים הם אירופיים (שני פינים עגולים) או אמריקאיים (שני פינים שטוחים).
מתאם שקעים: מומלץ להצטייד במתאם המעביר מאירופי (2 פינים עגולים) לאמריקאי (2 פינים שטוחים).
המלצות להתנהגות בוייטנאם
להלן כמה כללים להתנהגות שמן הראוי לאמץ מתוך כבוד למארחים וגם כדי לחוות טוב יותר את אורח החיים בוייטנאם.
קוד לבוש: בעת ביקור באתרים דתיים המטיילים נדרשים להתלבש בלבוש צנוע. לבוש חושפני (מכנסיים קצרים או כתפיים גלויות – אצל גברים ונשים כאחד) נחשב בוטה ועלול לגרור גינוי.
הקפת מבנים באתרים בודהיסטיים: בעת הקפת מבנים או חפצים מקודשים במקדשים בודהיסטיים ההליכה נעשית עם כיוון השעון.
מחלוקת על חשבון: לאחרונה דווח על עלייה מדאיגה במספר המקרים שבהם ויכוח התפתח לאלימות פיזית. בכל המקרים מדובר במחלוקת סביב העלות של שירות שניתן לכם – במלונות, במסעדות, במוניות וכדומה. יש להקפיד לסכם מראש ובצורה ברורה את טיבו של השירות שביקשתם ואת מחירו.
אירוח מקומיים בחדר במלון: חל איסור על אירוח של מקומיים בחדרי המלון. אירוח מקומיים נחשב לעבירה על החוק ויכול לגרור בעקבותיו ענישה חמורה.
בעלי חיים מוגנים: השלטונות בוייטנאם רואים בחומרה רכישה ויצוא של בעלי חיים מוגנים, או מזכרות כלשהן שעשויות מבעלי חיים מוגנים.
מצבי חירום בוייטנאם
פגעי טבע בוייטנאם: וייטנאם חשופה למגוון סיכונים של פגעי טבע, ובכללם טייפונים, שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים. בכל מקרה של התראה יש לפעול לפי ההנחיות של הרשויות המקומיות.
▪ טייפונים: וייטנאם חשופה לפגיעת טייפונים וסופות טרופיות. עונת הטייפונים נמשכת בחודשים אפריל–נובמבר.
▪ שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים: בעונת המונסון (ראה מזג אוויר לעיל) קיימת סכנה, במיוחד באזורים ההרריים, של שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים.
כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כול במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל הקרובה.
הזעקת אמבולנסים: במקרה הצורך אפשר להזמין אמבולנס בטלפון 115. אף שבמספר זה אין אף אחד שדובר אנגלית, עדיין הם יבינו את המושג אמבולנס.
בתי חולים: בתי החולים בוייטנאם אינם מצוידים במכשור רפואי מתקדם. במקרה הצורך מומלץ, לאחר קבלת עזרה ראשונה בבית חולים מקומי, להעביר את המאושפז בהקדם לבית חולים בבנגקוק או בארץ.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש כמרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896, דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.