דרכונים
תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לסינגפור.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.
אשרת כניסה לסינגפור
אשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי אינם נדרשים להצטייד באשרת כניסה לסינגפור טרם נסיעתם. אישור כניסה ל-30 יום יונפק בלי תשלום בעת הכניסה לסינגפור.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לסינגפור עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות הדרכון. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה, ונסייע לכם בבירור הנושא.
מידע ביומטרי: רשויות ההגירה אוספים מידע ביומטרי (תצלום וטביעת אצבעות) מכל אדם שמבקר בסינגפור.
בריאות וחיסונים בטיול לסינגפור
אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.
ביטחון אישי בסינגפור
סינגפור היא אחת הארצות הבטוחות ביותר בעולם למטיילים. רמת הפשיעה נמוכה מאוד ואין חשש ללכת ברחובות בשעות היום והלילה. עם זאת, הביאו בחשבון את הדברים הבאים:
גנבה וכייסות: תיירים נתקלים לעתים בבעיה של גנבה, כייסות וחטיפת תיקים. המטרות העיקריות של הגנבים הן כסף ודרכונים. יש לשמור על ערנות ולהקפיד על נשיאת הדרכון, הכסף ושאר מסמכי הנסיעה בצמוד לגוף ובהשגחה מתמדת.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לסינגפור. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ.
מזג אוויר בסינגפור
אקלים: בשל מיקומה בקרבת קו המשווה, האקלים בסינגפור הוא טרופי. מזג האוויר הוא באופן קבוע חם ולח ואין בכלל חלוקה לעונות שונות. כל השנה היא בעצם עונה אחת, חמה ולחה. הטמפרטורות יציבות רוב השנה ועומדות על כ-30 מעלות צלזיוס, אף שבחודשים דצמבר וינואר הן יורדות בכ-2 מעלות צלזיוס. הלחות עומדת על קרוב ל-100%, וגשם יכול לרדת בכל יום מימות השנה. כמות המשקעים החודשית הממוצעת היא כ-150 מ"מ גשם בחודש, למעט החודשים נובמבר-ינואר שבהם הגשמים מתגברים והכמות המשקעים עומדת על כ-250 מ"מ גשם בחודש.
סופות רעמים: גשמים רבים בסינגפור מלווים בסופות של רעמים וברקים. התופעה גוברת במיוחד בחודשים מאי-ספטמבר.
התקופה המומלצת לביקור: בהיעדר הבדלים עונתיים אין עונה מומלצת. עם זאת בחודשים יולי-ספטמבר סינגפור עלולה לסבול מזיהום אוויר בשל שרפת יערות באינדונזיה.
השעה בסינגפור
אזורי זמן בסינגפור: השעה אחידה בכל רחבי סינגפור.
שעון קיץ בסינגפור: סינגפור אינה מנהיגה שעון קיץ.
הפרשי שעות: השעה בסינגפור מקדימה את השעה בישראל ב-6 שעות (GMT+8). בתקופת שעון הקיץ בישראל הפרש השעות מצטמצם בשעה והוא עומד על שעון ישראל ועוד 5 שעות.
כסף בסינגפור
המטבע בסינגפור: דולר סינגפורי (Singapore Dollar). שערי המטבע משתנים לעתים תכופות ועדכונם יימסר בעת פגישת התדרוך שתיערך לפני היציאה לטיול.
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: קל להמיר כל מטבע מקובל בעולם (כגון דולר אמריקאי, אירו, ין, לירה שטרלינג וכדומה) אצל חלפני הכספים או במלונות.
הצהרה על מזומנים: כל תייר הנכנס לסינגפור וברשותו מזומן השווה ל-30,000 דולר סינגפורי או יותר, או שווה ערך במטבע אחר, חייב להצהיר בכניסה על סך המזומן שברשותו.
כרטיס אשראי: אפשר לשלם בכרטיסי אשראי בכל מקום.
משיכה מכספומטים: אפשר למשוך כסף באמצעות כרטיס אשראי בכל מכשיר ATM.
אוכל ושתייה בסינגפור
מים: אפשר לשתות מי ברז בסינגפור בלי חשש.
המטבח הסינגפורי: סינגפור היא צומת של תרבויות והיא מציעה את המטבח המגוון ביותר שקיים באסיה. אפשר לפגוש כאן אוכל מלאי, אינדונזי, הודי (מטבחים שונים), סיני (מטבחים שונים), תאי, מוסלמי חלאל, מערבי, מזון מהיר, מאכלי ים ועוד. בכל בניין מסחרי קיימת לפחות קומה אחת של דוכני אוכל המציעים ישיבה בשולחנות משותפים. האוכל בדוכנים מגוון, טעים וזול. המסעדות בסינגפור מציעות את אותו מגוון של אוכל, אם כי הן בדרך כלל אלגנטיות יותר והארוחה בדרך כלל יקרה יותר.
ארוחות בטיול לסינגפור:
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות המוגשות הן בסגנון מזנון פתוח (בופה).
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות קלות במזנונים מהירים או במרכזי אוכל – בהתאם לתכנית הטיול בכל יום.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במרכזי אוכל או במסעדות מקומיות. הארוחות בדוכני האוכל או במסעדות אינם מאפשרים ישיבה משותפת של יותר מכמה אנשים, ולכן הקבוצה צריכה להתפזר בין הדוכנים והמסעדות.
אוכל רחוב בסינגפור: אפשר לאכול בדוכנים האוכל בסינגפור בלי חשש. האוכל נקי ובטוח לאכילה.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול לסינגפור: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. מודגש בזאת, שמטיילים כאלו חייבים להצטייד מראש במזון מתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול מצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שמטיילים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.
מלונות בסינגפור
בסינגפור יש מבחר רחב של מלונות מודרניים, המצוידים בכל אביזר מודרני שמוכר ממלונות אחרים בעולם, ומציעים בהם מבחר שירותים כדוגמת ספא, חדר כושר, שירות חדרים 24/7 ועוד – כמקובל בכל רחבי העולם.
ציוד בחדר: ברוב המלונות החדרים מצוידים בקומקומים ובשקיקי תה לשימוש חופשי.
טיסות לסינגפור
כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות: ברוב הטיסות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.
נתיבי טיסה: טיסות בחברות ישראליות עוברות בנתיבים ביטחוניים. לא כך קורה בהכרח בטיסות של חברות זרות. מטיילים שסוגיית הנתיב חשובה להם מתבקשים לבדוק אתנו את נתיבי הטיסה לפני הרשמתם לטיול.
תקשורת בסינגפור
קידומת בינלאומית: הקידומת של סינגפור היא 65.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ כדי שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: כל סינגפור מכוסה על ידי רשת סלולרית.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi בסינגפור נפוצה מאוד. בתי קפה, מסעדות ומלונות מציעים כיום גלישה חינם ללקוחותיהם. במלונות הגלישה היא בקומת הלובי. בחדרי המלון הגלישה היא במלונות אחדים בחינם, ובאחרים – בתשלום.
גלישה באמצעות הרשת הסלולרית: הגלישה דרך הרשת הסלולרית היא בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. אם תעדיפו להימנע מגלישה מקרית בתשלום – תאמו עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שתשהו בחו"ל.
צילום בסינגפור
בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, באתרים רבים מופיעות הנחיות משולטות בנוגע לצילום, שלעתים אוסרות על שימוש בפלאש ולעתים אוסרות על צילום בכלל. יש לכבד זאת. אם יש ספק לגבי הרשות לצלם – אנא בדקו זאת עם בעלי התפקיד במקום.
חשמל בסינגפור
החשמל בסינגפור: 220 וולט.
שקעים בסינגפור: הסינגפורים משתמשים בשני סוגי שקעים – סוג אחד הוא שקע של שני פינים עגולים (שקעים זהים לתקן האירופי), והסוג האחר הוא שקע גדול עם שלושה פינים שטחים (זהה לשקעים בריטיים).
המלצות להתנהגות בסינגפור
קוד ההתנהגות הסינגפורי שונה מאוד מזה הישראלי. להלן כמה כללים להתנהגות שאנו ממליצים לאמץ מתוך כבוד למארחים ומתוך רצון לחוות טוב יותר את אורח החיים בסינגפור.
קוד לבוש: הסינגפורים מקפידים בלבושם ומצפים מכם לנהוג כמותם.
הטלת קנסות: החוק הסינגפורי מתיר למשטרה להטיל קנס ולגבות אותו במקום, בעת התנהגות לא הולמת בציבור (כגון חציית כבישים שלא במעבר חציה, השלכת פסולת ברחוב וכדומה).
שתיית אלכוהול בציבור: החוק הסינגפורי אוסר על שתיית אלכוהול במקום ציבורי החל מהשעה 22:30 ועד 7:00 למחרת. השתייה מותרת במסעדות, בתי קפה וכדומה, אך לא במקום ציבורי פתוח. בכל סוף שבוע, ולמשך כל הסוף שבוע, אסורה שתיית אלכוהול ברובעים "הודו הקטנה" ו"גיילנאג".
אמצעי עישון אלקטרוניים: חל איסור על הכנסת אמצעי עישון אלקטרוניים (כגון סיגריות אלקטרוניות) לסינגפור. הפרת האיסור יכולה לגרום להחרמה של האמצעי, הטלת קנסות ואפילו מעצר.
מצבי חירום בסינגפור
פגעי טבע בסינגפור: סינגפור אינה חשופה לפגעי טבע רבים. עם זאת יש להביא בחשבון את הדברים הבאים:
▪ עשן שרפות: בחודשים יוני-ספטמבר יכול להיות זיהום אוויר גבוה שמקשה על הראות ואפילו יכול לגרום לעיכוב בהמראות ונחיתות בשדה התעופה. זאת בשל שרפות יער יזומות הנעשות באי סומטרה הסמוך.
▪ סופות רעמים: גשמים רבים מלווים בסופות רעמים וברקים. התופעה גוברת בחודשים מאי-ספטמבר. למעשה, סינגפור מחזיקה את שיא כמות הברקים מבין כל הערים הגדולות בעולם.
כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל הקרובה.
טלפונים בחירום: מספר הטלפון לשירותי חירום בסינגפור הוא 995.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש כמרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות. טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896 דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.