פרטים נוספים
דרכונים בגואטמלה
תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לגואטמלה.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.
אשרות כניסה לגואטמלה
אשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי פטורים מהוצאת אשרה לגואטמלה טרם נסיעתם. אישור כניסה ל-90 יום יונפק, בלי תשלום, בעת הכניסה לגואטמלה.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לגואטמלה עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.
בריאות וחיסונים בטיול לגואטמלה
אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.
ביטחון אישי בטיול בגואטמלה
גואטמלה היא מדינה ידידותית לישראלים, וסיכוני הטרור אפסיים כמעט. עם זאת שיעורי הפשיעה בגואטמלה הם מהגבוהים באמריקה הלטינית. מטיילים יכולים להיתקל במקרי גנבה וכייסות ובמקרים קיצוניים אפילו בשוד. המשטרה הגואטמלית עושה כמיטב יכולתה לשמור על הביטחון בערים ובדרכים.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לגואטמלה. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ.
הפגנות: הפגנות עשויות להתארגן בתוך זמן קצר. ההפגנות שקטות בדרך כלל, אך הן עלולות להידרדר לאלימות. עליכם לשמור מרחק מכל הפגנה.
גנבה וכייסות: תיירים נתקלים לעתים בבעיה של גנבה או כייסות. עיקר הגנבות מתרחשות באתרי תיירות הומי אדם בעיר גואטמלה סיטי ובשווקים הכפריים. מומלץ לוותר על ענידת שעונים יקרי ערך ותכשיטים, ולהצניע מצלמות, סמרטפונים ומחשבים ניידים. יש לשמור על ערנות ולהקפיד על נשיאת הדרכון, הכסף ושאר מסמכי הנסיעה בצמוד לגוף ובהשגחה מתמדת.
נסיעה במוניות: בעת שימוש במוניות יש להזמין את המונית באמצעות המלון ולא לתפוס מונית ברחוב.
נסיעה בכבישים בין-עירוניים:
▪ ככלל, הכבישים הראשיים בטוחים יותר מכבישים משניים, ונסיעה בשיירות עדיפה על נסיעה עצמאית.
▪ יש להימנע, ככל האפשר, מנסיעות בין-עירוניות בתחבורה ציבורית. אם הנסיעה הכרחית יש להעדיף אוטובוסים של חברות פרטיות איכותיות.
▪ יש להימנע בכל תוקף מנסיעה בשעות הלילה.
▪ אוטובוסים בין עירוניים אינם רשאים להיכנס למרכז העיר גואטמלה. הביאו בחשבון שהתחנות הסופיות הן ברובעים מרוחקים ממרכז העיר.
חציית הגבולות עם מדינות שכנות: מומלץ להעדיף לחצות את הגבולות בשעות הבוקר, בשל העובדה שתחנות הגבול עשויות להיסגר בשעות אחר הצהריים מוקדם משעת הסגירה הרשמית.
הכביש לאל סלוודור: יש להימנע בתוקף מנסיעה ב-Carretera Salvador – הכביש המוביל מגואטמלה סיטי לגבול עם אל סלוודור, בשל ריבוי מקרי השוד בכביש זה.
התנהגות במקרה של שוד: משרד החוץ הישראלי ממליץ באתרו על ההתנהגות הבאה: "אם נקלעת למצב שוד, הישמע להוראות השודדים ומסור את שהתבקשת בלא התנגדות. דווח למשטרת התיירות (בטלפון 1500+) על דבר השוד". לפרטים נוספים ראו באתר של משרד החוץ.
מזג אוויר בגואטמלה
אקלים: גואטמלה מחולקת לשני אזורים הנבדלים זה מזה באופן מהותי:
▪ השפלות של מחוז פטן שבצפון גואטמלה – מחוז זה, שהוא חלק מחצי האי יוקטאן, ממוקם מטרים ספורים מעל גובה פני הים. אזור זה זוכה לאקלים טרופי חם ולח.
▪ דרום גואטמלה – אזור המורכב ברובו מרמה געשית המתנשאת לגבהים של 1,500 מטר ומעלה, ורכסי ההרים של קוצ'ומטאנס ומינס התוחמים את הגבול שבין הרמה הגבוהה למחוז פטן. גם אזור זה זוכה לאקלים טרופי, אך הוא ממוזג ונוח יותר בזכות הגובה מעל פני הים.
עונות השנה: שני האזורים זוכים לחלוקה עונתית דומה, אף שביניהם מתקיימים הבדלים ניכרים בטמפרטורות בשל הפרשי הגובה:
▪ משקעים: משטר הגשמים בשני האזורים זהה, ושניהם זוכים בעונה גשומה – בחודשים מאי-אוקטובר – ובעונה יבשה בשאר חודשי השנה.
▪ טמפרטורות: השנה מחולקת ל"עונה קרה" או חורף – בחודשים נובמבר–מרץ, "עונה חמה" או קיץ בחודשים אפריל–מאי ו"עונה רטובה" שהיא כאמור בחודשים מאי-אוקטובר. בכל אחת מהעונות הללו קיימים הבדלי טמפרטורה בין הרמה הגבוהה ובין מחוז פטן, בשל הפרשי הגובה שביניהם. הרמה הגבוהה זוכה לטמפרטורות נוחות בעונה הקרה (בסביבות 22 מעלות צלזיוס ולפעמים גם פחות) וטמפרטורות גבוהות בעונה החמה (בסביבות 29 מעלות צלזיוס ולפעמים אף יותר). בשאר השנה הטמפרטורות נוחות ועומדות על סביבות 25 מעלות צלזיוס. מחוז פטן זוכה לטמפרטורות גבוהות יותר בכל עונה בהתאמה: בעונה הקרה בסביבות 25 מעלות צלזיוס, בעונה החמה בסביבות 35 מעלות צלזיוס ובשאר השנה טמפרטורות בסביבות 30 מעלות צלזיוס.
העונות המומלצות לטיולים: התקופה המתאימה ביותר לטיול בגואטמלה היא בחודשים שבין אוקטובר למרץ. זוהי "העונה הקרה", המקבילה גם לסוף העונה הגשומה ותחילת העונה היבשה.
מזג אוויר בגואטמלה סיטי: האקלים בגואטמלה סיטי, הממוקמת בגובה 1,500 מטר מעל פני הים, הוא ממוזג.
▪ העונה הרטובה (מאי-אוקטובר): הגשמים מופיעים בחודש מאי ונמשכים עד חודש אוקטובר. בשיאם (יולי-אוגוסט) יורדים בממוצע 150 מ"מ גשם בחודש. הטמפרטורות יציבות ונוחות – סביב 25 מעלות צלזיוס, עם ירידת טמפרטורות לקראת סוף העונה לסביבות 22 מעלות צלזיוס.
▪ העונה היבשה (נובמבר-מאי): עונה יבשה. הגשמים נפסקים והטמפרטורות עולות בהדרגה מסביבות 22 מעלות צלזיוס בחודש נובמבר ל-29 מעלות צלזיוס בסביבות חודש מאי.
הוריקנים וסופות טרופיות: בדומה לכל המדינות האחרות באזור – מארצות הברית ועד לוונצואלה – גם גואטמלה חשופה להוריקנים ולסופות טרופיות. עונת ההוריקנים נמשכת בחודשים יוני-אוקטובר. תנאים להתפתחות הוריקנים יכולים להיווצר גם באוקיינוס האטלנטי וגם באוקיינוס השקט, משני צדיה של גואטמלה. הרשויות המטאורולוגיות של ארצות הברית וגואטמלה עוקבות בקביעות אחר ההוריקנים ומפרסמות במידת הצורך אזהרות בכל כלי התקשורת.
השעה בגואטמלה
אזורי זמן בגואטמלה: השעה אחידה בכל רחבי גואטמלה.
שעון קיץ בגואטמלה: גואטמלה אינה מנהיגה שעון קיץ.
הפרשי שעות בין ישראל לגואטמלה: השעה בגואטמלה מאחרת אחרי בישראל ב-8 שעות (GMT פחות 6 שעות). בתקופת שעון הקיץ בישראל הפרש השעות מתרחב בשעה והוא עומד על שעון ישראל ופחות 9 שעות.
כסף בגואטמלה
המטבע בגואטמלה: קצאל (Quetzal). שערי המטבע משתנים לעתים תכופות ועדכונם יימסר בעת פגישת התדרוך שתיערך לפני היציאה לטיול.
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: אנחנו ממליצים להצטייד בשני אמצעי תשלום – מזומן וכרטיס אשראי:
▪ דולרים מזומנים: מומלץ להצטייד מראש בשטרות של דולרים אמריקאיים. אי אפשר להחליף שטרות של דולרים מן הסוג הישן.
▪ כרטיס אשראי: אפשר להשתמש בכרטיסי אשראי לכל הוצאה בטיול. בעיקרון אפשר להשתמש בכרטיס האשראי גם למשיכת מזומנים מכספומטים. עם זאת עליכם להביא בחשבון שלאחרונה נשמעות יותר ויותר עדויות על מקרי רמייה באמצעות כספומטים.
החלפת כספים: מטעמי בטיחות יש להעדיף החלפת כספים במלונות או בבנקים. מומלץ להימנע ממשיכת כסף מכספומטים ומחלפנים ברחוב.
אוכל ושתייה בגואטמלה
מים: יש להימנע משתיית מי ברז. בעת שתיית משקאות קרים מומלץ להימנע מהוספת קרח. אפשר לשתות כל משקה שהורתח.
ארוחות בטיול לגואטמלה: המטבח הגואטמלי אינו מציע קולינריה מעניינת במיוחד. עם זאת באתרי תיירות עיקריים, במסעדות ובמלונות, מוצעות מנות המותאמות לחיך התיירים (עוף, ירקות צלויים או מבושלים, תפוחי אדמה, אורז וכדומה), והן בהחלט טעימות ומשביעות.
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות הן מסוג בופה.
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות קלות (סנדוויצ'ים, פירות וכדומה) בפונדקי דרכים הנקרים בדרכנו.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות או במלונות. במסעדות האוכל הוא בהגשה לשולחן ובמלונות בבופה.
אוכל רחוב בגואטמלה: אוכל הרחוב מיוצר בתנאים סניטריים ירודים. לאור זאת מומלץ להתאפק ולהימנע מאכילתו.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול לגואטמלה: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה) מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.
מלונות בגואטמלה
סוגי המלונות: הגואטמלים מציעים מגוון רחב של מלונות מודרניים וקולוניאליים (האחרונים בעיקר בעיר אנטיגואה).
מלונות מודרניים: מצוידים בכל אביזר מודרני שמוכר ממלונות אחרים בעולם, והם מציעים מבחר שירותים כדוגמת ספא, חדר כושר, בריכת שחייה, שירות חדרים 24/7 ועוד – כמקובל ברחבי העולם.
מלונות קולוניאליים: בערים הקולוניאליות בגואטמלה (בעיקר באנטיגואה) אפשר לבחור להתגורר במלונות קולוניאליים – בדרך כלל מנזרים לשעבר או בתי מידות שהוסבו למלונות המקושטים כמיטב המסורת הספרדית-קולוניאלית. המלונות מציעים שירותים בסטנדרטים שונים החל ממנזרים לשעבר שהוסבו למלונות בוטיק של 5 כוכבים ועד לבתי מידות שהוסבו למלונות ברמה של 4-3 כוכבים. בחלק מהמלונות חדרים אחדים גדולים ומרווחים, אחרים קטנים וצרים. אין באפשרותנו להבטיח את מידותיו של החדר שתקבלו לשימושכם.
חדרים זוגיים: ברוב החדרים הזוגיים בגואטמלה יש שתי מיטות, ולא מיטה זוגית גדולה.
טיסות לגואטמלה
כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות הבינלאומיות והפנימיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות והפנימיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות הבינלאומיות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.
תקשורת בגואטמלה
קידומת בינלאומית: הקידומת של גואטמלה היא 502. בתוך גואטמלה אין קידומות אזוריות.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ כדי שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: רשת הסלולר פרושה ברוב חבלי הארץ בגואטמלה למעט אזורים נידחים ודלילי אוכלוסין. מומלץ לרכוש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi בגואטמלה נעשית בהדרגה נפוצה יותר ויותר. מסעדות ומלונות מציעים כיום גלישה חינם ללקוחותיהם. במלונות הגלישה היא בקומת הלובי. הגלישה בחדרי המלון בחלק מהמלונות היא חינם, ובאחרים בתשלום.
גלישה באמצעות Wi-Fi או באמצעות הרשת הסלולרית: בעוד הגלישה דרך Wi-Fi היא בחינם, הגלישה דרך הרשת הסלולרית נעשית בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. לחלופין, אם אתם רוצים להימנע מגלישה מקרית בתשלום עליכם לתאם עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שאתם שוהים בחו"ל.
צילום בגואטמלה
בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, באתרים רבים (בעיקר בכנסיות ובמוזיאונים) מופיעות הנחיות משולטות בנוגע לצילום, שלעתים אוסרות על שימוש בפלאש ולעתים אוסרות על צילום בכלל. יש לכבד זאת. אם יש ספק לגבי הרשות לצלם – אנא בדקו זאת עם בעלי התפקיד במקום.
צילום בני אדם: אנשים רבים בגואטמלה, ברובם ממוצא אינדיאני, אינם אוהבים להצטלם. הם יכולים למחות בהינף יד ואפילו להפגין כעס. אנא כבדו את רצונם ואל תצלמו בכפייה. במחוזות נידחים יש להימנע מצילום ילדים, אלא אם ביקשתם וקיבלתם רשות, בשל החששות של המקומיים מפני השימוש בתמונות. לעתים תתבקשו לשלם בעד הצילום, ויש לשלם בהתאם.
צילום מתקנים רגישים: יש להימנע בתוקף מצילום מתקנים רגישים כגון מוסדות ממשלתיים, מחנות צבא, שדות תעופה, תחנות גבול, סכרים, גשרים, אנשי צבא ומשטרה וכדומה.
חשמל בגואטמלה
החשמל בגואטמלה: 110 וולט. השקעים זהים לאלה שבארצות הברית (שני פינים שטוחים או שניים שטוחים ואחד חצי עגול ועבה להארקה).
המלצות להתנהגות בגואטמלה
להלן כמה כללים להתנהגות שאנו ממליצים לאמץ מתוך כבוד למארחים ומתוך רצון לחוות טוב יותר את אורח החיים בגואטמלה.
ביקור בכנסיות: בביקור בכנסייה או במנזר יש להימנע מלבוש חשוף. אם אתם נקלעים לכנסייה בשעת מיסה, נהגו בכבוד באירוע. אל תשוטטו ואל תצלמו. התנהגות כ"תייר" בזמן תפילה נחשבת לבוטה.
הגבלות בצילום: לפרטים ראו סעיף "צילום" לעיל.
טיפים: נהוג לתת טיפים לסבלים (כ-1 דולר לכל מזוודה), לחדרנים (כ-1 דולר ליום), למלצרים (כ-5% ממחיר הארוחה, ותוספת אם תרצו להודות על שירות טוב) ולנהגי מוניות (טיפ קטן של עיגול הסכום כלפי מעלה).
מצבי חירום בגואטמלה
פגעי טבע בגואטמלה: גואטמלה חשופה למגוון סיכונים של פגעי טבע, ובכללם רעידות אדמה, הוריקנים, התפרצויות הרי געש והתמוטטויות בוץ וסלעים. בכל מקרה של התראה יש לפעול לפי ההנחיות של הרשויות המקומיות.
▪ רעידות אדמה: גואטמלה ממוקמת באזור פעיל מבחינה סיסמית. רעידות האדמה יכולות להתרחש בכל רגע נתון, במיוחד לאורך החוף האוקיינוס השקט ובשדרת הרי הגעש המקבילה לקו החוף.
▪ הוריקנים: גואטמלה חשופה לפגיעת הוריקנים וסופות טרופיות. עונת ההוריקנים נמשכת בחודשים יוני-נובמבר.
▪ הרי געש: בגואטמלה יש כמה הרי געש פעילים הנתונים במעקב מתמיד. במקרה של הגברת הפעילות הוולקנית או התפרצות יש להישמע להוראות של הגורמים המוסמכים במקום. בטיולים הכוללים טיפוס על הר הגעש פאקאיה, הביקור בהר מותנה במצבו של ההר ביום הביקור. במקרה של הגברת הפעילות הוולקנית בהר והעלאת דרגת הכוננות, יוחלף הביקור בהר בביקור באתרים אחרים באזור.
▪ שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים: בעונה הגשומה (ראו מזג אוויר לעיל) קיימת סכנה, במיוחד באזורים ההרריים, של שיטפונות פתע והתמוטטויות של בוץ וסלעים. כבישים עלולים להיחסם ואזורים שלמים יכולים להישאר מנותקים ימים רבים.
כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל הקרובה.
בתי חולים: משרד החוץ הישראלי מפרסם באתר הבית שלו מספר בתי חולים מומלצים בגואטמלה סיטי, אנטיגואה וסולולה. לפרטים ראו בדף של גואטמלה באתר משרד החוץ.
טלפונים בחירום: לקבלת סיוע ומידע מעודכן על מצב הביטחון בכל מקום מומלץ להתקשר למשטרת התיירות בטלפון: 24212810+ או 1500+.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש כמרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896, דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.
נהר אוסמסינטה
נהר אוסמסינטה (Usumacinta) הוא פיצול של נהר פסיון. הנהר מתחיל בצפון-מערב גואטמלה ומסתיים במפרץ מקסיקו. הנהר מכונה על שם קוף שחי שבאזור. אורכו הכולל כאלף קילומטר.
אגם אטיטלן
אגם אטיטלן (Lago de Atitlan) נמצא בדרום-מערב גואטמלה, בגובה 1,562 מטר מעל פני הים. עומקו של האגם כ-340 מטר, והוא נחשב לאחד היעדים האטרקטיביים בגואטמלה. סביבו פזורים כמה כפרים של אינדיאנים בני המאיה-קיצ'ה וקקצ'יקל. המקומיים עוסקים באריגה וברקמה, ולתושבי כל אחד מהכפרים יש לבוש המאפיין אותם – רקמת ציפורים ופרחים על בגדיהם של סנטיאגו דה אטיטלן, רקמות בכחול לתושבי סנטה קטרינה ודוגמת פסים לתושבי סן אנטוניו.
אנטיגואה
העיר אנטיגואה (Antigua) הייתה בירת גואטמלה מאז הקמתה ב-1543 ועד שנחרבה ברעש אדמה בשנת 1773. אז הורו הספרדים להעביר את הבירה לגואטמלה סיטי. שלושה הרי געש יפים מתנשאים מעל העיר – הר אגואה (Agua, מים), הר אקטננגו (Acatenango) והר הגעש הפעיל הנקרא פואגו (Fuego, "אש"). אנטיגואה היא אחת הערים היפות באמריקה התיכונה. אופייה קולניאלי, בתיה הנמוכים צבעוניים ורחובותיה מרוצפים באבן. כדאי במיוחד לבקר בעיר במהלך "השבוע הקדוש" (Semana Santa) שלפני חג הפסחא, ולהשתתף בחגיגות הכוללות שטיחי פרחים צבעוניים המכונים אלפומבראס ותהלוכות.
טיקאל
טיקאל (Tikal) היא שריד מרשים לתרבות המאיה. בתוך הג'ונגלים של אל פטן (El Peten) נמצאות פירמידות המתנשאות לגובה של 44 מטרים, מעל לצמרות עצי הג'ונגל. העיר הוכרזה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו והיא נחשבת לעיר החשובה ביותר בתרבות המאיה. טיקאל יושבה לראשונה, ככל הנראה, במאה השביעית לפנה"ס. המבנים העתיקים ביותר באתר מתוארכים למאה השלישית לפנה"ס. עד לקריסתה של טיקאל במאה העשירית לספירה שלטו בה כשלושים שליטים שהשכילו לקיים בריתות עם ממלכות אחרות, בריתות שתרמו להישרדותה. בין עצי הג'ונגל פזורות פירמידות ששימשו מקדשים, ארמונות, שדרות ועוד. טיקאל, שהוזכרה לראשונה בכתביו של נזיר ספרדי בשם אנדרס דה אוונדאניו, התגלתה באופן רשמי במחצית המאה ה-19 על ידי מושל פטן. נראה שבטיקאל יש מבנים שעדיין לא התגלו. בין הפירמידות כמה מינים של קופים ובעלי חיים אחרים. העיר הקרובה ביותר לטיקאל היא פלורס (Flores).
ליווינגסטון
ליווינגסטון (Livingstone) היא עיירה קאריבית קטנה שבה חיים גריפונאס (Garifuna), אוכלוסייה אפרו-קריבית, צאצאים של עבדים שהובאו מאפריקה ושל אינדיאנים משבט קאריב. ההגעה לעיירה הנמצאת בסמוך לשפך נהר ריו דולסה היא באמצעות סירות קטנות היוצאות מהעיירה ריו דולסה, או באמצעות סירות השטות מעיר הנמל פוארטו באריוס.
סולולה
העיירה סולולה (Sololá) שוכנת על רמה המשקיפה על אגם אטיטלן. היא ידועה בשוק הצבעוני שלה, שאפשר לרכוש בו ירקות, פירות ותרנגולות.
סייבאל ונהר פסיון
נהר פסיון (Rio Passion, "נהר התשוקה") זורם בג'ונגל של אל פטן. לא הרחק מהנהר, בתוך הג'ונגל, מצויים שרידים של ערי מאיה, אחת מהן היא סייבאל (El Ceibal). העיר נקראת על שם עצי הסייבּה הענקיים שצומחים בסביבתה – העץ המקודש בתרבות המאיה וסמלה של גואטמלה. סייבאל הייתה העיר החשובה ביותר באזור הנהר. באתר נמצאו אסטלות (לוחות הנצחה) המספרות את סיפורה של הממלכה.
נהר סן פדרו
נהר סן פדרו (Rio San Pedro) מתחיל באל פטן שבגואטמלה וממשיך עד למקסיקו. הנהר שימש נתיב מעבר בזמן ממלכת המאיה. אורכו של החלק העובר בגואטמלה הוא 186 קילומטר.
סן פרנסיסקו אל אלטו
בעיירה סן פרנסיסקו אל אלטו (San Francisco El Alto) השוכנת בהרי הסיירה מאדרה נערך בימי שישי שוק ססגוני הכולל גם שוק לממכר בעלי חיים.
פנאחצ'ל
פנאחצ'ל (Panajachel), העיירה החשובה באזור אגם אטיטלן, שוכנת בחוף הדרומי שלו. זהו המרכז התיירותי של האזור ובו מסעדות עם אוכל טוב. בעיירה מתקיים שוק כמה פעמים בשבוע.
צ'יצ'יקסטננגו
צ'יצ'יקסטננגו (Chichicastenango) ההררית היא אחת העיירות האטרקטיביות בגואטמלה, והשוק שלה ידוע בקרב תיירים כחוויה ייחודית. בשוק הנערך בימים ראשון וחמישי אפשר למצוא בדים צבעוניים, עבודות יד, מסיכות וכלי פולחן, דוכני מזון, כולל פירות וירקות ועוד.
קיריגואה
קיריגואה (Quirigua), הנמצאת במזרח המדינה, בסמוך לנהר מוטגואה (Motagua), היא שריד ליישוב מתרבות המאיה. האתר ידוע בזכות האסטלות (לוחות הנצחה) שהתגלו בו. "אסטלה E" מתנשאת לגובה של עשרה מטרים ושוקלת כ-60 טון. אסטלה זו נחשבת לגדולה באסטלות המאיה.
ריו דולסה
ריו דולסה (Rio Dulce, "הנהר המתוק") משלב לגונות מתוקות, מפלי מים חמים וג'ונגלים. יובלי הנהר נמצאים לא רחוק מאגם איסאבל (Lago de Isabal) ועל גדותיו מקננים עשרות מיני עופות. הנהר זורם אל הים הקריבי, ובסופו הוא נשפך אליו ליד ליווינגסטון (Livingstone). על הנהר שטות סירות אל ליווינגסטון.