מועד היציאה | בהדרכת | סטטוס |
04/02/2025 | שמעון דיגה | טיול מלא |
21/02/2025 | אסנת אלכביר | יציאה מובטחת |
דרכונים
תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לסרי-לנקה.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.
אשרת כניסה לסרי-לנקה
אשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי אינם נדרשים להצטייד באשרת כניסה לפני נסיעתם. אישור כניסה ל-30 יום יונפק, בעלות של 40 דולר במזומן, בעת הכניסה לסרי-לנקה. עליכם להצהיר שכניסתכם לסרי-לנקה היא לצורכי תיירות בלבד, להציג במידת הצורך אמצעים כספיים המספיקים לכיסוי הוצאותיכם בכל מהלך הטיול ולהציג כרטיס טיסה מאושר ליציאה מסרי-לנקה.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לסרי-לנקה עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות הדרכון. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה, ונסייע לכם בבירור הנושא.
בריאות וחיסונים בטיול לסרי-לנקה
אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.
ביטחון אישי בסרי-לנקה
סרי-לנקה היא מדינה ידידותית לישראלים, ומטיילים יכולים לטייל בה בתחושת ביטחון גבוהה. עם זאת על המטיילים להביא בחשבון שסרי-לנקה הייתה עד שנת 2009 במלחמת אזרחים עקובה מדם. המלחמה כבר חלפה אך עדיין קיימת מתיחות באזורים מסוימים במדינה. עניינים אלה דורשים תשומת לב וזהירות מצד המטיילים.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לגבי סרי-לנקה בכללותה, אף שהמטה לביטחון לאומי ומשרד החוץ ממליצים על שהייה במקומות מאובטחים. למידע מעודכן על אזהרות המסע לסרי-לנקה, טיבן וחומרתן – עליכם להיכנס ולבדוק באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר משרד החוץ.
אזהרת מסע לגבי כניסה לאזורים עם רגישות ביטחונית גבוהה: אף שמלחמת האזרחים הסתיימה לפני שנים, עדיין יש מוקדי סיכון של פעילות גרילה, בעיקר בצפון סרי-לנקה. יש להימנע מכניסה לאזורים רגישים. בנוסף עליכם לשאת על גופכם את הדרכון ובמידת הצורך להציגו לרשויות הביטחון. לידיעתכם, כוחות הביטחון הסרי-לנקיים רשאים לעצור כל אדם לתקופה ממושכת ללא משפט.
נשים המטיילות בגפן: נשים המטיילות בגפן נתקלות לעתים ביחס בוטה מצד חבורות של צעירים מקומיים, והן עלולות במקרים קיצוניים להיקלע למצוקה. נדרשת ערנות רבה במיוחד. מומלץ להעדיף מקומות הומי אדם ולהימנע מהתבודדות. מומלץ לטייל עם עוד אנשים ולהתלבש בלבוש שאינו חושפני (ראו קוד לבוש להלן).
שחייה בים: מומלץ להימנע משחייה בים בשל זרמים חזקים והיעדר מצילים וציוד החייאה.
נהיגה בסרי-לנקה: איננו ממליצים לנהוג ברכב בסרי-לנקה. הנהיגה בצד שמאל, איכותם הירודה של הכבישים, היעדר שילוט מתאים, הנהיגה בכבישים הרריים מפותלים וצרים – כל אלו הופכים את הנהיגה בסרי-לנקה לתובענית ולעתים אף למסוכנת. מומלץ לשכור רכב עם נהג מקומי שמתמצא היטב באזור הטיול.
מזג אוויר בסרי-לנקה
אקלים: סרי-לנקה מאופיינת באקלים טרופי. גשם יכול לרדת בכל יום מימות השנה. בחודשים השחונים ביותר (ינואר-פברואר) יורדים כ-60 מ"מ גשם בחודש, ובגשומים ביותר (מאי ונובמבר) הם עשויים להגיע ליותר מ-400 מ"מ בחודש. הטמפרטורות יציבות ברוב ימות השנה (סביב 31 מעלות צלזיוס) עם עלייה עונתית קלה בתקופת האביב (ראו להלן). בהרים הטמפרטורות נוחות יותר, ובאזורים גבוהים במיוחד (כגון אזור נוארה אליה) בבקרים ובערבים אפילו קר.
מזג אוויר בקולומבו:
▪ חורף (דצמבר–פברואר): עונה חמה ויחסית פחות גשומה. הטמפרטורות נעות סביב 31 מעלות צלזיוס. גשם יורד בחודש דצמבר (כ-100 מ"מ בחודש), אך הוא נחלש בחודשים ינואר ופברואר (שזוכים לכ-60 מ"מ גשם בחודש).
▪ אביב או מונסון מערבי (מרץ–יוני): אין ממש אביב בסרי-לנקה. הטמפרטורות נעות סביב 31 מעלות צלזיוס. עם הופעת המונסון המערבי הגשמים הולכים ומתגברים ומגיעים לשיא של 400 מ"מ גשם בחודש מאי.
▪ קיץ (יולי–אוגוסט): עונה חמה ויחסית פחות גשומה. הטמפרטורות עולות מעט לסביבות 33 מעלות צלזיוס. הגשמים נחלשים. כמות המשקעים החודשית עומדת על כ-120 מ"מ גשם.
▪ סתיו או מונסון מזרחי (ספטמבר–נובמבר): כמו האביב, גם הסתיו אינו ממש סתיו. הטמפרטורות יורדות מחדש לסביבות 31 מעלות צלזיוס. הגשמים גוברים וכמות המשקעים מגיעה לשיא של 450 מ"מ בחודש נובמבר.
השעה בסרי-לנקה
אזורי זמן בסרי-לנקה: השעה אחידה בכל רחבי סרי-לנקה.
שעון קיץ בסרי-לנקה: סרי-לנקה אינה מנהיגה שעון קיץ.
הפרשי שעות בין ישראל לסרי-לנקה: השעה בסרי-לנקה מקדימה את השעה בישראל ב-3.5 שעות (GMT+5.5). בתקופת שעון הקיץ בישראל הפרש השעות מצטמצם בשעה, והוא עומד על שעון ישראל ועוד 2.5 שעות.
כסף בסרי-לנקה
המטבע בסרי-לנקה: רופי סרי-לנקי (Sri Lankan Rupee). שערי המטבע משתנים לעתים תכופות ועדכונם יימסר בעת פגישת התדרוך שתיערך לפני היציאה לטיול.
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: מומלץ להצטייד בדולרים אמריקאיים. יש להצטייד בשטרות מהסוג החדש. אי אפשר להחליף שטרות קרועים, מקושקשים, מסומנים או ישנים.
כרטיס אשראי: משמש בעיקר לקניות בחנויות מסודרות ולתשלום על שירותים אישיים במלונות. לתשומת לבכם: מטיילים רבים מדווחים על שימוש לרעה בפרטי כרטיס האשראי שלהם, בעקבות שימוש בכרטיס. לאור זאת אנחנו ממליצים להימנע משימוש בכרטיס האשראי ולהעדיף תשלום במזומנים.
משיכה מכספומטים: הכספומטים בערים הגדולות נפוצים למדי ואפשר למשוך רופי במזומן באמצעות כרטיס האשראי. עם זאת, בשל ריבוי המקרים של שימוש לרעה בכרטיסי אשראי הנכם נדרשים למשוך כסף אך ורק מכספומטים הצמודים לבנקים. לידיעתכם, בנקים בינלאומיים רבים חוסמים לגמרי את האפשרות למשיכת כספים מכספומטים. לאור זאת ממליצים לא להסתמך על משיכת מזומנים, ולהעדיף שימוש במזומנים.
אוכל ושתייה בסרי-לנקה
מים: יש להימנע לגמרי משתיית מי ברז. בעת שתיית משקאות קרים מומלץ להימנע מהוספת קרח. אפשר לשתות כל משקה שהורתח (כגון תה).
משקאות אחרים: המשקה הנפוץ ביותר בסרי-לנקה הוא תה. למעט במלונות ובמסעדות נבחרות כמעט אין להשיג קפה איכותי בסרי-לנקה.
המטבח הסרי-לנקי: המטבח הסרי לנקי, המזכיר את המטבח הדרום הודי, עושה שימוש רב באורז ובקמח אורז, בקוקוס ובחלב קוקוס ובשפע תבלינים. המטבח מציע כל צורה אפשרית של בישול אורז, בצד מנות צמחוניות, דגים ופירות ים. התבשילים מתובלים בתבלינים חריפים בנדיבות.
אוכל צמחוני בסרי-לנקה: לסרי-לנקים מודעות רבה לסוגיית הצמחונות. האוכל הצמחוני טעים, זמין ומוגש בכל מקום.
אוכל רחוב בסרי-לנקה: אוכל הרחוב טעים, אך הוא מיוצר בתנאים סניטריים ירודים. לאור זאת מומלץ להתאפק ולהימנע מאכילתו.
ארוחות בטיול לסרי-לנקה:
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות הן מסוג בופה. במלונות המודרניים הבופה עשיר ומגוון ובמלונות הקטנים המבחר מצטמצם. במלונות הממוקמים באזורים נידחים ארוחת הבוקר המוגשת היא אנגלית – טוסטים, ריבה, חמאה, ביצים קשות ומעט ירקות.
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות חפוזות במסעדות מקומיות בצדי הדרך. האוכל המבושל טעים. במסעדות הפשוטות רצוי להימנע מאכילת ירקות לא מבושלים.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות או במלונות.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול לסרי-לנקה: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה) מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים המיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.
מלונות בסרי-לנקה
סרי-לנקה מציעה מגוון רחב של מלונות מודרניים. המלונות מצוידים בכל אביזר מודרני שמוכר ממקומות אחרים בעולם, והם מציעים מבחר שירותים כדוגמת ספא, חדר כושר, בריכת שחייה, שירות חדרים 24/7 ועוד – כמקובל ברחבי העולם.
טיסות לסרי-ךנקה
כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות הבינלאומיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.
נתיבי טיסה: טיסות המבוצעות על ידי חברות ישראליות עוברות בנתיבים ביטחוניים. לא כך קורה בהכרח בטיסות של חברות זרות. מטיילים שסוגיית הנתיב חשובה להם מתבקשים לבדוק אתנו את נתיבי הטיסה עוד בטרם הרשמתם לטיול.
תקשורת בסרי-לנקה
קידומת בינלאומית: הקידומת של סרי-לנקה היא 94.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ על מנת שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: רשת הסלולר פרושה ברוב חבלי הארץ בסרי-לנקה למעט אזורים נידחים ודלילי אוכלוסין. מומלץ לרכוש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi בסרי-לנקה נעשית בהדרגה נפוצה יותר ויותר. מסעדות ומלונות מציעים כיום גלישה חינם ללקוחותיהם. במלונות הגלישה היא בקומת הלובי. הגלישה בחדרי המלון בחלק מהמלונות היא חינם, ובאחרים בתשלום.
גלישה באמצעות Wi-Fi או באמצעות הרשת הסלולרית: בעוד הגלישה דרך Wi-Fi היא בחינם, הגלישה דרך הרשת הסלולרית נעשית בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. לחלופין, אם אתם רוצים להימנע מגלישה מקרית בתשלום עליכם לתאם עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שאתם שוהים בחו"ל.
צילום בסרי-לנקה
צילום בני אדם: הסרי-לנקים בעיקרון נהנים להצטלם, אך הם יכולים לעתים לדרוש באמצעות מילים או שפת גוף שלא לצלם אותם. עליכם לכבד את רצונם. אחדים גם דורשים כסף עבור הצילום, וגם את זה יש לכבד, ואם צילמתם אותם – עליכם לשלם.
צילום במקדשים ובקודשי קודשים: ברוב המקדשים בסרי-לנקה מותר לצלם בלי הגבלה. עם זאת, במקדשים ספורים חל איסור צילום בתחומי המקדש. במקרה כזה מופיעות הנחיות ברורות האוסרות את הצילום מכול וכול. יש לכבד את האיסור בין שקיים ובין שלא קיים שילוט מתאים. אם אין הנחיות ברורות, פנו לבעלי תפקיד הנוכחים במקום ובררו עמם אם אתם רשאים לצלם.
צילום מתקנים רגישים: יש להימנע בתוקף מצילום מתקנים רגישים כגון מוסדות ממשלתיים, מחנות צבא, שדות תעופה, תחנות גבול, סכרים, גשרים, אנשי צבא ומשטרה וכדומה. צילום מסוג זה יכול לגרור החרמת המצלמה ואפילו מעצר.
חשמל בסרי-לנקה
החשמל בסרי-לנקה: הוא 220 וולט, 50/60 הרץ.
שקעים בסרי-לנקה: הסרי-לנקים משתמשים בשני סוגי שקעים: בראשון יש שלושה פינים שטוחים (זהה לשקע בריטי). השני זהה לבריטי, אך עם שלושה פינים עגולים (דומה לשקע הודי). הפינים עבים מהרגיל.
המלצות להתנהגות בסרי-לנקה
קוד ההתנהגות הסרי-לנקי שונה מאוד מזה הישראלי. הנה כמה כללים להתנהגות שמן הראוי לאמץ מתוך כבוד למארחים וגם כדי לחוות טוב יותר את אורח החיים בסרי-לנקה.
קוד לבוש: סרי-לנקה היא מדינה שמרנית, ומטיילים נדרשים להתלבש בלבוש צנוע. לבוש חושפני (מכנסיים קצרים או כתפיים גלויות – אצל גברים ונשים כאחד) נחשב בוטה ועלול לגרור גינוי. במקדשים מסוימים ייתכן שתיאסר הכניסה לאנשים שלבושם אינו צנוע דיו
חליצת נעליים: בעת ביקור במקדשים, בכנסיות ובמסגדים נדרשים המבקרים לחלוץ את נעליהם. אם אינכם רוצים ללכת יחפים, הצטיידו בגרביים, אם כי במקדשים מסוימים, בעיקר במדינת טאמיל נאדו ובמקדשים סיקיים, המבקרים נדרשים להתהלך יחפים.
הקפת מבנים באתרים בודהיסטיים: בעת הקפת מבנים, או חפצים מקודשים במקדשים בודהיסטיים, ההליכה נעשית עם כיוון השעון.
הצבעה ברגליים: הרגליים הן החלק הנחות בגוף ואין לגעת בהן או להצביע על דבר באמצעותן. בעת ישיבה על הרצפה נהוג לשבת בישיבה מזרחית או לקפל את הרגליים לאחור לצד הגוף, כדי לא להפנות את כפות הרגליים לאדם שמולך או למקום מקודש.
גילויי חיבה בציבור: גילויי חיבה אינטימיים בין גברים לנשים צורמים ולא מקובלים.
חציית כבישים: הנהיגה בסרי-לנקה היא בצד שמאל ועליכם לחצות כבישים במשנה זהירות.
מצבי חירום בסרי-לנקה
פגעי טבע בסרי-לנקה: סרי-לנקה חשופה למגוון סיכונים של פגעי טבע, ובהם ציקלונים, שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים. הרשות המטאורולוגית הסרי-לנקית עוקבת אחר מוקדי הסיכון ובמידת הצורך משדרת אזהרות בכל אמצעי התקשורת. בכל מקרה של התראה יש לפעול לפי ההנחיות של הרשויות המקומיות.
▪ ציקלונים: החוף המזרחי של סרי-לנקה חשוף לפגיעת ציקלונים וסופות טרופיות. עונת הציקלונים נמשכת באפריל-אוקטובר. יש לעקוב אחר הודעות הרשות המטאורולוגית הסרי-לנקית ולפעול על פי הנחיות הרשויות המקומיות.
▪ שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים: בעונת המונסון (ראו מזג אוויר לעיל) קיימת סכנה, במיוחד באזורים ההרריים, של שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים. כבישים עלולים להיחסם ואזורים שלמים יכולים להישאר מנותקים ימים רבים.
שירותים רפואיים מחוץ לקולומבו: רמת השירותים הרפואיים בחוץ לבתי החולים הפרטיים בקולומבו הם ברמה נמוכה. בכל מקרה שמתעורר צורך באשפוז יש להעדיף, לאחר קבלת עזרה ראשונה במקום, להתאשפז בבית חולים בקולומבו.
הזמנת אמבולנס: להזמנת אמבולנס יש לצלצל לטלפון 011 2691111.
כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל הקרובה.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש מרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896 דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.