דרכונים
תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לאיטליה.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.
אשרת כניסה לטנזניה
אשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי נדרשים להנפיק אשרת כניסה לטנזניה. ניתן להנפיק את אשרת הכניסה בעת הכניסה לטנזניה. יש להצטייד בדרכון בתוקף ולשלם 50 דולר אמריקאי במזומן.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: ממטיילים המתכוונים להיכנס לטנזניה עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.
פנקס חיסונים: מטיילים המגיעים לטנזניה מארץ נגועה בקדחת צהובה, וששהו בה לפחות 12 שעות, נדרשים להציג בכניסה לטנזניה פנקס חיסונים המעיד שהם מחוסנים נגד קדחת צהובה. מטיילים שטסים ישירות מהארץ אינם נדרשים להציג חיסון מסוג זה.
בריאות וחיסונים בטיול לטנזניה
אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.
ביטחון אישי
טנזניה היא מדינה ידידותית לישראלים. עם זאת, בשל רמת התשתיות הירודה ובשל הפשיעה ההולכת וגוברת נדרשת זהירות והפעלת שיקול דעת בעת טיול בארץ היפה הזאת.
התמודדות עם גובה רב: ללמידע מפורט על טיולים במקומות שגובהם יותר מ-3,000 מטר ראו פרטים בסעיף "מצבי חירום" להלן.
אזהרת מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לטנזניה. יחד עם זאת, תנאי הביטחון בכל מקום יכולים להשתנות מעת לעת. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ.
אזהרה לגבי אזור Burundi/Kigoma: אנחנו ממליצים לנהוג זהירות רבה באזור מעבר הגבול Burundi/Kigoma, לאור ריבוי מקרי השוד וחטיפת כלי רכב. אם בכל זאת אתם נדרשים לחצות את הגבול בנקודה זו, עליכם לעשות זאת בשיירה מאובטחת ובשעות היום.
התקפות טרור: מאז פיצוץ השגרירות האמריקאית בשנת 1998 לא התרחשו פיגועים גדולים בטנזניה. עם זאת, פיגועים קטנים, כדוגמת תקיפת מסגדים ותחנות משטרה, קרו וממשיכים לקרות. מטיילים נדרשים לשמור על ערנות וזהירות מוגברת.
שיט באוקיינוס ההודי: מומלץ להימנע משיט חופים או שיט במעבורות לאור ריבוי התאונות בכלי שיט ישנים ובשל הפיראטיות הימית בחוף של סומליה ומפרץ עדן.
גניבה וכייסות: תיירים נתקלים לעיתים בבעיה של גניבות, כייסות ואף שוד אלים. עיקר האירועים מתרחשים במרכז העיר דאר א-סלאם, בתחנת האוטובוס של Ubungo, בחצי האי Masaki/Oysterbay, ובמיוחד בחוף קוקו ו-Toure Drive. בזנזיבר רוב האירועים מתרחשים בסטון טאון ובחופים הפופולריים. אחת השיטות הבולטות לגניבה היא חטיפת תיקים מהולכי רגל, על ידי גנבים הרכובים על גבי קטנוע או נוסעים ברכב חולף. מומלץ לוותר על ענידת שעונים יקרי ערך ותכשיטים, ולהצניע מצלמות, סמרטפונים ומחשבים ניידים ולשמור על ערנות רבה. אם אתם הולכים לאורך כביש, התרחקו משוליו עד כמה שאפשר. אם אין לכם ברירה אלא ללכת בסמוך לכביש, לכו מול התנועה. החזיקו את התיק בצד המרוחק, אבל החזיקו אותו בצורה רופפת כך שאם התיק ייחטף אתם לא תיפגעו.
הליכה, ג'וגינג ורכיבה על אופניים: יש להימנע, ככל האפשר, מהליכה, ג'וגינג או רכיבה על אופניים בסמטאות או חופים ריקים מאדם ובמקומות חשוכים.
נסיעה במוניות: בעת שימוש במוניות יש להזמין את המונית באמצעות המלון ולא לתפוס מונית ברחוב.
שימוש בכספות: מומלץ להשאיר את הדרכונים והחפצים יקרי הערך בכספת במלון. יש לסגור היטב את כל החלונות והדלתות.
התנהגות במקרה של שוד: משרד החוץ הישראלי ממליץ באתרו על ההתנהגות הבאה: "אם נקלעת למצב שוד, הישמע להוראות השודדים ומסור את שהתבקשת בלא התנגדות. דווח למשטרה על דבר השוד". לפרטים נוספים ראו באתר של משרד החוץ.
התנהגות בספארי: קרבה יתרה לחיות הבר, בלי מחסה או הגנה, עלולה להיות מסוכנת. יש לשמור מהן מרחק. אין לרדת בשום מקרה מן הרכב כדי לצפות בהן מקרוב.
טרקים בטנזניה: טנזניה אינה מתאימה לטרקים עצמאיים. כל יציאה לטרק חייבת להיות עם ציוד מתאים, עם מדריך מקומי המנוסה בשבילי הטרק ועם קבוצה. למידע נוסף לגבי התארגנות לטרקים ראו המלצות להתנהגות בטרקים.
חציית כבישים: הנהיגה בטנזניה היא בצד שמאל ועליכם לחצות כבישים במשנה זהירות.
נהיגה עצמית: אנחנו ממליצים להימנע מנהיגה בטנזניה, בשל תשתית הכבישים הרעועה, היעדר שילוט מתאים ומיעוט תחנות הדלק (שכמה מהן סובלות ממחסור כרוני בדלק). אם בכוונתכם לנהוג בכל זאת עליכם להביא בחשבון את הדברים הבאים: הנהיגה היא בצד שמאל של הכביש. הנהג חייב להציג את רישיונו הישראלי, את רישיונו הבינלאומי (IDP. הרישיון חייב להיות מונפק במשרדי טלדור או ממס"י בארץ) וביטוח חובה ומקיף בכל רגע שיידרש לכך. בזנזיבר עליכם להצטייד בנוסף גם באישור נהיגה מקומי, המונפק על ידי חברת השכרת הרכב. הצטיידו בכמה עותקים של הרישיון הבינלאומי והאישור המקומי.
מזג אוויר בטנזניה
האקלים בטנזניה הוא טרופי, אך עם הבדלים ניכרים בין אזורים שונים כתוצאה מהשפעתם של שני גורמים עיקריים:
▪ הפרשי גובה: להוציא את רצועת החוף, רובה שטחה של טנזניה הוא רמה המשתרעת מעל גובה 1,000 מטר מעל פני הים. החלק הצפוני-מזרחי של הארץ גבוה עוד יותר ומתרומם לגבהים ממוצעים של 1,600-2,300 מטר, מעליו מתנשאות הפסגות האדירות של ההרים קילימנג'רו (5,865 מטר) ומרו (4,565 מטר) ופסגות געשיות אחרות.
▪ משטר הגשמים: דרום טנזניה נהנית מעונת גשם אחת בשנה – בחודשים אוקטובר עד אפריל. להבדיל, האזור הצפוני והמזרחי של הארץ זוכה לשתי עונות של גשם: העונה הקצרה (Vuli) בחודשים אוקטובר עד דצמבר, והעונה הארוכה (Masika) בחודשים מרץ עד מאי.
מזג אוויר בדודומה: דודומה ממוקמת בגובה 1,160 מטר מעל פני הים. הטמפרטורות יציבות ברוב חודשי השנה, וההבדל העיקרי בין העונות הוא הגשם. השנה מחולקת לשתי עונות בלבד:
▪ העונה הרטובה (נובמבר–אפריל): עונת הגשם העיקרית. הטמפרטורות עולות ומתייצבות סביב 30 מעלות צלזיוס. כמות המשקעים החודשית עומדת על 150–120 מ"מ גשם בחודש.
▪ העונה היבשה (מאי–אוקטובר): עונה יבשה. הטמפרטורות יורדת מעט לסביבות 27 מעלות צלזיוס. אין גשם.
מזג אוויר ונדידת העדרים: הנדידה המעגלית של הגנו מתנהלת במחזוריות של שנה, כשהעדרים נודדים מצפון טנזניה לדרום קניה וחוזר חלילה. יחד עם הגנו נודדות זברות וצבאי תומפסון וגרנט רבים, ובעקבותיהם יוצאים גם הטורפים.
▪ ינואר–מרץ: העדרים שוהים במשך כמה חודשים בצד הטנזני בדרום-מזרח שמורת סרנגטי וצפונית לנגורונגורו. חודש פברואר הוא עונת ההמלטה. בחודש מרץ מתחילה עונת הגשם הארוכה ומחדשת את מלאי העשב הרענן. העדרים מתחילים לנדוד מערבה.
▪ אפריל–יוני: הגשמים נמשכים עד חודש מאי. בחודש אפריל מתחיל ההיערכות של החיות לנדידה. עם הפסקת הגשמים במאי הנדידה מתגברת והעדרים יוצאים צפונה ומערבה בחיפוש אחר מקורות מים ועשב רענן. ביוני הנדידה נעצרת והעדרים מתקבצים בצד המערבי של שמורת סרנגטי בקרבת נהר Grumeti.
▪ יולי–ספטמבר: נדידה מסיבית צפונה אל מחוץ לשמורת סרנגטי לעבר שמורת מסאי מרה שבדרום קניה.
▪ אוקטובר–דצמבר:נדידה דרומה בחזרה לטנזניה לאזור Loliondo ולשמורת סרנגטי. עם התחדשות הגשמים והתחדשות העשב הרענן בחודשים נובמבר ודצמבר, העדרים נודדים למרכז שמורת סרנגטי.
השעה בטנזניה
אזורי זמן בטנזניה: השעה אחידה בכל רחבי טנזניה.
שעון קיץ בטנזניה: טנזניה אינה מנהיגה שעון קיץ.
הפרשי שעות בין ישראל לטנזניה: השעה בטנזניה מקדימה את השעה בישראל בשעה (GMT+3). בתקופת שעון הקיץ בישראל הפרש השעות מצטמצם בשעה והשעה בטנזניה וישראל זהה.
כסף בטנזניה
המטבע בטנזניה: שילינג טנזני (Tanzanian Shilling). שערי המטבע משתנים לעיתים תכופות ועדכונם יימסר בעת פגישת התדרוך שתיערך לפני היציאה לטיול.
שימוש בדולרים אמריקאיים: השימוש בדולרים אמריקאיים נפוץ ביותר באזורי התיירות ואפשר להשתמש בהם לתשלום לכל מטרה. עם זאת הטנזנים אינם מוכנים לקבל שטרות שהונפקו לפני שנת 2009, וגם לא מוכנים לקבל שטרות קרועים, מקושקשים, או מסומנים.
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת הוצאות הצפויות במהלך הטיול תימסר למטיילים בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: מומלץ להצטייד בדולרים אמריקאיים. יש להצטייד בדולרים מהסוג החדש (שטרות משנת 2009 ואילך).
קבלה על החלפת כספים: בכל עסקה של המרת מטבע עליכם לדרוש קבלה המעידה על ההמרה ולשמור עליה עד לסוף הטיול. בלעדיה לא תוכלו להחליף את המטבע המקומי חזרה לדולרים.
משיכת כספים מכספומטים: כספומטים למשיכת מזומן קיימים בכל הערים הגדולות בטנזניה. עם זאת, מטעמי ביטחון, מומלץ להשתמש אך ורק בכספומטים הצמודים לבנקים.
כרטיסי אשראי: השימוש בכרטיסי אשראי אינו נפוץ ובמקומות המועטים שמאפשרים זאת גובים תוספת של 3% על השימוש בכרטיס. אין אפשרות למשיכת מזומנים באמצעות הכרטיס.
אוכל ושתייה בטנזניה
מים: יש להימנע משתיית מי ברז.
ארוחות בטיול לטנזניה: האוכל המוגש במלונות ובמסעדות מותאם לחיך המערבי והוא טרי, טעים ומגוון.
אוכל בספארי: הספארי מבוסס על פנסיון מלא. הארוחות נעשות בלודג'ים והאוכל המוגש מגוון וטעים. ארוחות הבוקר והצהריים הן בדרך כלל מזנון חופשי (בופה) וארוחות הערב הן בדרך כלל בהגשה.
אוכל מחוץ ללודג'ים: בימי טיול שאינם ספארי (כדוגמת נופש בזנזיבר) אנחנו נוהגים לכלול את ארוחות הבוקר בלבד. האוכל מוגש כמזנון חופשי והוא מגוון וטעים. ארוחות צהריים וערב אינן כלולות ובאפשרותכם לאכול במלונות או במסעדות בסביבה.
אוכל רחוב בטנזניה: אוכל הרחוב בטנזניה מיוצר בתנאים סניטריים ירודים. לאור זאת מומלץ להתאפק ולהימנע מאכילתו.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול לטנזניה: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.
מלונות בטנזניה
טנזניה מציעה מגוון מלונות המותאמים לסביבה. הערים מציעות מלונות מודרניים, חופי הימים מציעים ריזורטים נאים ובשמורות יש לודג'ים בנויים או מחנות אוהלים. הכול לפי המקום והעניין.
מלונות מודרניים: דאר א-סלאם היא העיר היחידה שמציעה מלונות בסטנדרט גבוה ומצוידים בכל אביזר מודרני כמקובל במלונות מודרניים ברחבי העולם. בכל שאר הארץ, להוציא החופים המתוירים ושמורות הטבע, המלונות הם ברמה נמוכה מהמקובל במערב ורמת התחזוקה בהם ירודה. אנחנו משתמשים במלונות הטובים ביותר, אבל עדיין מדובר במלונות שקשה להגדירם כמלונות טובים. המגורים צנועים מאוד, החדרים קטנים ועם ריהוט דל, לא תמיד קיים מיזוג אוויר ובמקלחת אין בהכרח מים חמים. הפסקות באספקת חשמל או מים הן עניין שבשגרה. בחבלי ארץ רבים אין בכלל תשתית של מלונות.
ריזורטים בחופים: ההחופים המתוירים, כדוגמת זנזיבר, מציעים ריזורטים מודרניים בסטנדרט מערבי. כאן ניתן לבחור מלונות ברמות שונות – החל בבתי הארחה פשוטים וכלה במלונות יוקרה. מלונות היוקרה מציעים מבחר שירותים כדוגמת ספא, חדר כושר, בריכת שחייה, שירות חדרים ועוד, והם מצוידים בכל אביזר מודרני כמקובל במלונות מודרניים ברחבי העולם.
לודג'ים קבועים בשמורות הטבע: שמורות הטבע מציעות לודג'ים בסטנדרט גבוה המכוון לפלח השוק הגבוה של התיירות. הלודג'ים בנויים בחלקם כמבני אבן ועץ קבועים, בעוד אחרים הם מחנות אוהלים. שני הסוגים – הבנויים והאוהלים – מציעים שירותים בסטנדרט גבוה.
מחנות אוהלים ניידים בשמורת הטבע: חלק משמורות הטבע מציעות מחנות אוהלים ניידים, הזזים בתוך השמורות על פי מיקומם של בעלי החיים. המחנות מציעים רק שירותים מינימליים – אוהלים ללינה, שירותים ומקלחות. את כל השאר, ובכלל זה אוכל, כלי בישול וכדומה, המטיילים צריכים להביא עמם.
טיסות לטנזניה
כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות בינלאומיות ובפנימיות: בטיסות הבינלאומיות והפנימיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.
תקשורת בטנזניה
קידומת בינלאומית: הקידומת הבינלאומית בטנזניה היא 255.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ על מנת שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול. לתשומת לבכם: ההתקשרות לבתי המלון אינה פשוטה ויש להתאזר בסבלנות רבה. ברוב המלונות הטלפון נמצא בקבלה בלבד ולא בחדרים.
טלפונים סלולריים: רשת הסלולר פרושה בעיקר באזורים אורבניים בטנזניה. באזורי הספארי הקליטה תלויה בקיומן של ערים בקרבת השמורות. בשמורות בצד ערים יש לעיתים קליטה ובשמורות המרוחקות כמעט שאין קליטה. אם בכוונתכם להשתמש בתקשורת הסלולרית עליכם לרכוש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi נעשית בהדרגה נפוצה, אף שהיא עדיין אינה קיימת בחלק מהלודג'ים. גם באלו שיש, הגלישה אפשרית רק באזור הקבלה ולא בחדרים.
גלישה באמצעות Wi-Fi או באמצעות הרשת הסלולרית: בעוד הגלישה דרך Wi-Fi היא בחינם, הגלישה דרך הרשת הסלולרית נעשית בתשלום. לאור זאת, אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. לחלופין, אם אתם רוצים להימנע מגלישה מקרית בתשלום עליכם לתאם עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שאתם שוהים בחו"ל.
צילום בטנזניה
בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, באתרים מסוימים מופיעות הנחיות משולטות המתירות צילום או אוסרות עליו. לעיתים האיסור הוא על צילום עם פלאש, ולעיתים התקנות אוסרות את הצילום מכול וכול. יש לכבד את ההנחיות ולצלם בהתאם. אם יש לכם ספק לגבי הרשות לצלם אנא פנו לבעלי תפקיד הנוכחים במקום ובררו עמם אם אתם רשאים לצלם.
צילום אנשים: אם אתם מעוניינים לצלם אנשים עליכם לבקש את רשותם קודם לכן. פעמים רבות הם יסכימו להצטלם תמורת תשלום. אחרי הצילום כבדו את ההסכם ושלמו את המחיר שסוכם. התשלום נעשה ישירות לאדם המצולם.
צילום מתקנים רגישים: יש להימנע בתוקף מצילום מתקנים רגישים כגון מוסדות ממשלתיים, מחנות צבא, שדות תעופה, תחנות גבול, סכרים, גשרים, אנשי צבא ומשטרה וכדומה.
חשמל בטנזניה
החשמל בטנזניה: 220 וולט, 50/60 הרץ.
שקעים: הטנזנים משתמשים בשני סוגי שקעים: בראשון יש שלושה פינים שטוחים (זהה לשקע בריטי). השני דומה לבריטי, אך עם שלושה פינים עגולים עבים מהרגיל (שקע הודי).
אספקת חשמן מגנרטורים: לודג'ים הממוקמים באזורים מרוחקים מספקים חשמל מגנרטורים. בדרך כלל אספקת החשמל זמינה רק בשעות הערב, החל מרדת החשיכה ועד שעת העלייה על היצועים.
המלצות להתנהגות בטנזניה
טנזניה היא מדינה שאוכלוסייתה מורכבת בעיקר מנוצרים ומוסלמים, שתיהן אוכלוסיות שמרניות. להלן כמה כללים להתנהגות שאנו ממליצים לאמץ מתוך כבוד למארחים ומתוך רצון לחוות טוב יותר את אורח החיים בטנזניה.
קוד לבוש: בעת הביקורים באזורים נוצריים ומוסלמיים יש להקפיד בבחירת בגדים שאינם חושפניים. זאת בשל הביקורים באתרים קדושים ומתוך כבוד לאוכלוסייה המקומית. הערה זו נכונה גם לגברים וגם לנשים בכל עונות השנה. עליכם ללבוש חולצה בעלת שרוולים (לפחות שרוולים קצרים) המכסים את הכתפיים ומכנסיים או חצאית המכסים את הברכיים (לפחות מכנסי שלושת-רבעי ועדיף מכנסיים ארוכים).
לבוש באתרי נופש: בבגדי הים נועדו רק לשימוש בחוף הים. תיירים שמסתובבים מחוץ לאזורי החוף כשהם לבושים רק בבגדי ים צפויים לגינויים ולתגובות בוטות.
התנהגות לא ראויה: התנהגות תוקפנית וצעקנות, שיכרות ושימוש בשפה גסה, במיוחד כלפי אנשים מבוגרים, עשויים לגרור התנהגות תוקפנית מצד הטנזנים.
גילויי חיבה פומביים: הימנעו מגילויי חיבה בין-מיניים בפומבי.
ייצוא מזכרות: חל איסור להוציא מטנזניה מזכרות העשויות מאיברים של בעלי חיים (ובכלל זה צדפים, שנהב, או קרניים של בעלי חיים) בלי אישור של המשרד למשאבי הטבע ותיירות של ממשלת טנזניה.
מצבי חירום בטנזניה
פגעי טבע בטנזניה: טנזניה ממוקמת באזור פעיל מבחינה סיסמית. רעידות אדמה, אף שהן מתרחשות בתדירות נמוכה, עלולות להיות מסוכנות.
התמודדות עם גובה רב: הרמות הגעשיות בצפון מזרח טנזניה כוללות כמה פסגות המתנשאות לגובה של יותר מ-3,000 מטר, כשהפסגה הגבוהה ביותר היא הר קילימנג'רו המתנשא לגובה של 5,895 מטר מעל פני הים. טיולים רגילים לאזורים אלו אינם נדרשים לאמצעי זהירות מפני שהטיול מתנהל בגבהים של עד 2,300 מטר מעל פני הים. עם זאת, טרקים בהרים של טנזניה, המשלבים עלייה לגבהים שמעל 3,000 מטר דורשים התייחסות מיוחדת. בגבהים אלו עלולים להופיע תסמינים של מחלת גבהים. אנו נשתדל ליצור תנאים נוחים להתאקלמות לגובה. תנאים אלה אמורים להתאים לאנשים בעלי בריאות תקינה. עם זאת, מטיילים שיש ספק בלבם לגבי התמודדותם עם הגובה נדרשים להתייעץ עם רופא טרם הרשמתם לטיול.
במקרה חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, או במדריכים המקומיים, או בספקים שלנו. במקביל עליכם לדווח למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לפעול ולסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את השגרירות הישראלית הקרובה.
טלפונים בחירום: כדי להזעיק שירותי חירום יש להתקשר למספר 112 והזמינו את השירות המתאים.
בתי חולים: בתי החולים בטנזניה מציעים שירותי רפואה ברמה ירודה. במקרה הצורך מומלץ, לאחר קבלת עזרה ראשונה בבית חולים מקומי, להעביר את המאושפז ללא דיחוי לבית חולים בארץ.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש כמרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש 24/7 בכל ימות השנה ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות של אזרחים.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896 דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.