מועד היציאה | בהדרכת | סטטוס |
15/01/2025 | ד"ר גילי חסקין | מקומות אחרונים |
דרכונים
תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לניו זילנד.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.
אשרת כניסה לניו זילנד
אשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי פטורים מהוצאת אשרת כניסה מראש לפני נסיעתם. אישור כניסה ל-90 יום יונפק בלי תשלום בעת הכניסה לניו זילנד. עליכם להיות ערוכים להציג לרשויות ההגירה מסלול טיול מוגדר, רשימת בתי מלון שבהם תשהו וכסף למימון השהייה.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לניו זילנד עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.
הכנסת מוצרים אורגניים לניו זילנד: ניו זילנד מנהיגה מדיניות מחמירה לגבי הכנסת מזון ומוצרים אורגניים אחרים למדינה. חל איסור מוחלט על הכנסת מזון, צמחים (חיים או מתים, ובהם גם מוצרים העשויים מעץ), בעלי חיים או מוצרים שעשויים מעולם החי (כולל מברשות משיער של בעלי חיים או דברי עור ובהם ארנקים, תיקים, חגורות, נעליים וכדומה), אמצעים ומכשירים המשמשים לניהול בעלי חיים (כגון קולר לכלב, מושכות, חכות וציוד דיג), ציוד קמפינג או ספורט שייתכן ודבק בהם בוץ (כגון אוהלים, אופניים משומשים, מקלות גולף וכדומה). עליכם להצהיר בעת הכניסה על ייבוא מוצרים מסוג זה, או להשליך אותם לפחים הנמצאים בשדה התעופה. רשות המכס רשאית לגזור קנסות עד 100,000 דולר ולפסוק עונשי מאסר על הפרת האיסורים. למידע מקיף על נושא זה יש לברר באתר האינטרנט של רשות המכס הניו זילנדית:https://www.customs.govt.nz/business/import/prohibited-and-restricted-imports/prohibitions-and-restrictions/?q=8&s=8.
בריאות וחיסונים בטיול לניו זילנד
אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.
ביטחון אישי בניו זילנד
ניו זילנד היא ארץ בטוחה למטיילים ואפשר לטייל בה בלי חשש. בעיקרון רמת הפשיעה היא נמוכה מאוד, אך כדאי לשמור על ערנות.
המלצות לגבי התארגנות ליציאה לטרקים: להמלצות מפורטות יש להיכנס לדף המלצות להתנהגות בטרקים באתר הבית של "אדמה מסעות וטיולים".
גניבות מכלי רכב ובתי מלון: לאחרונה חלה עלייה בשיעור התלונות על גניבות מכלי רכב ומחדרי המלון. יש להימנע מהשארת חפצים יקרי ערך בחדר המלון בהיעדרכם. מומלץ להשתמש בכספות לשמירת מסמכים חשובים, ובשעות היום לשאת את המסמכים החשובים על גופכם. יש להקפיד לחנות כלי רכב בחניונים עם שמירה, להצניע את החפצים ולוודא את נעילת הרכב.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לניו זילנד. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ. עם זאת יודגש שניו זילנד, כמו שאר העולם, עלולה להיות יעד לטרור. נדרשת ערנות מוגברת במהלך השהייה בחו"ל. עליכם להיות קשובים לעדכונים בתקשורת המקומית ולהישמע להנחיות גורמי הביטחון במקום.
מזג אוויר בניו זילנד
אקלים: ניו זילנד, הפרושה מצפון לדרום, מאופיינת באקלים משתנה מן הקצה הצפוני של הארץ לדרומה. האי הצפוני, ובעיקר החלק הצפוני שבו, מאופיין באקלים סוב-טרופי. להבדיל, האי הדרומי, ובעיקר החלק הדרומי שלו מאופיין באקלים ממוזג. השנה מחולקת לארבע עונות המובחנות זו מזו בצורה ברורה. החורף קר וגשום, הקיץ חמים ועם גשמים מועטים. גשם, אגב, יורד בכל חודש מחודשי השנה, אך עיקר המשקעים יורדים בחודשי החורף. בין האי הצפוני לאי הדרומי קיימים הפרשי טמפרטורות משמעותיים, כשבכל עונה מעונות השנה הטמפרטורות של האי הדרומי נמוכות בכ-12 מעלות צלזיוס מאלו של האי הצפוני.
עונות השנה בוולינגטון:
▪ אביב – אמצע ספטמבר–נובמבר: קריר עם גשמים ספורים. טמפרטורות ממוצעות: 16-14 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: כ-80 מ"מ בחודש.
▪ קיץ – דצמבר–אמצע מרץ: מזג אוויר נוח וגשמים מועטים. טמפרטורות ממוצעות: 22-19 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: כ-60 מ"מ בחודש.
▪ סתיו – אמצע מרץ–מאי: קריר עם גשמים ספורים. טמפרטורות ממוצעות: 15-12 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: כ-80 מ"מ בחודש.
▪ חורף – יוני–אמצע ספטמבר: קר והגשמים גוברים. טמפרטורות ממוצעות סביב 12-10 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: 120-100 מ"מ בחודש.
השעה בניו זילנד
אזורי זמן בניו זילנד: השעה אחידה בכל רחבי ניו זילנד.
הפרשי השעות בין ישראל לניו זילנד: השעה בניו זילנד היא שעון ישראל ועוד 10 שעות ((GMT+12, אך בשל הפעלת שעוני קיץ בשתי המדינות הפרש השעות הסטנדרטי תקף רק למעט ימים בשנה (ראו להלן)
שעון קיץ: בניו זילנד נהוג שעון קיץ, אך בשל העובדה שהיא ממוקמת בחצי כדור הארץ הדרומי הקיץ שלה מקביל לחורף שלנו. לפיכך, כאשר ישראל עוברת לשעון קיץ וניו זילנד נמצאת בשעון חורף (בדרך כלל מאפריל ועד ספטמבר) הפרש השעות מתקצר לשעון ישראל + 9 שעות, כאשר גם ישראל וגם ניו זילנד מפעילות שעון קיץ (בדרך כלל בסוף חודש מרץ ובחודשים ספטמבר–אוקטובר) הפרש השעות גדל בשעה והוא עומד על שעון ישראל + 10 שעות. כאשר ישראל בשעון חורף וניו זילנד בשעון קיץ (מסוף אוקטובר ועד סוף מרץ) הפרש השעות גדל לשעון ישראל +11 שעות.
כסף בניו זילנד
המטבע בניו זילנד: דולר ניו זילנדי (New Zealand Dollar).
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: אנחנו ממליצים להצטייד בשני אמצעי תשלום – מזומן וכרטיס אשראי:
▪ כסף מזומן: מומלץ להצטייד מראש בשטרות של דולרים אמריקאיים או אירו ולהחליפם בעת הכניסה לניו זילנד.
▪ כרטיס אשראי: אפשר להשתמש בכרטיסי אשראי לכל הוצאה בטיול וכן למשיכת מזומנים מכספומטים.
אוכל ושתייה בניו זילנד
מים: אפשר לשתות מי ברז בניו זילנד בלי חשש.
ארוחות בטיול לניו זילנד: המטבח הניו זילנדי אינו מעודן במיוחד, והוא דומה למדי למטבח הבריטי, שהוא כשלעצמו אינו מהמשובחים במטבחי אירופה. תבשילי קדרה, תפוחי אדמה, בשר, דגי טרוטה וירקות שורש נפוצים מאוד. להבדיל, בשל האקלים הממוזג המטבח המקומי אינו מציע מבחר של ירקות טריים וסלטים.
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות הן מסוג בופה (יש מקומות שבהם חלק מהארוחה מגיע בהגשה). הניו זילנדים ממעטים להגיש ירקות טריים.
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות קלות במזנונים מהירים, במסעדות מקומיות או במרכולים – בהתאם לתכנית הטיול בכל יום.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות או במלונות.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול לניו זילנד: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.
מלונות בניו זילנד
מיזוג אוויר במלונות: לא בכל המלונות יש מערכת מיזוג האוויר בחדרים, אבל מזג האוויר בניו זילנד מתון.
חדרים זוגיים: בחלק מהחדרים הזוגיים בניו זילנד יש שתי מיטות, ולא מיטה זוגית גדולה.
חדר ליחיד: בחלק מהמלונות החדר ליחיד הוא קטן ומוצעת בו מיטת יחיד.
טיסות לניו זילנד
כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות הבינלאומיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.
תקשורת בניו זילנד
קידומת בינלאומית: הקידומת של ניו זילנד היא 64.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ כדי שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: מומלץ לרכוש מראש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi בניו זילנד נפוצה למדי. בתי קפה, מסעדות ומלונות מציעים כיום גלישה חינם ללקוחותיהם. המלונות מאפשרים גלישה בלי תשלום לעתים רק בלובי ולעתים בחדרים.
גלישה באמצעות הרשת הסלולרית: הגלישה דרך הרשת הסלולרית היא בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. אם תעדיפו להימנע מגלישה מקרית בתשלום – תאמו עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שתשהו בחו"ל.
צילום בניו זילנד
בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, באתרים רבים מופיעות הנחיות משולטות בנוגע לצילום, שלעתים אוסרות על שימוש בפלאש ולעתים אוסרות על צילום בכלל. יש לכבד זאת. אם יש ספק לגבי הרשות לצלם – אנא בדקו זאת עם בעלי התפקיד במקום.
חשמל בניו זילנד
החשמל בניו זילנד: 220 וולט. השקעים זהים לשקעים של אוסטרליה. לשקע שני פינים שטוחים ורחבים המסודרים בצורת האות V ופין הארקה שטוח ורחב הממוקם בחלק העליון של ה-V.
המלצות להתנהגות בניו זילנד
להלן כמה כללים להתנהגות שאנו ממליצים לאמץ מתוך כבוד למארחים ומתוך רצון לחוות טוב יותר את אורח החיים בניו זילנד.
ביקור בכנסיות: בביקור בכנסייה או במנזר יש להימנע מלבוש חשוף. אם אתם נקלעים לכנסייה בשעת מיסה, נהגו בכבוד באירוע. אל תשוטטו ואל תצלמו.
בפאבים: בפאבים שבהם יש הופעה של הרכב מוזיקלי לא משלמים על ההופעה. הדרך של הלקוחות להודות למקום על ההופעה היא להזמין משקאות מהבר או מנות מהמטבח.
טיפים: נהוג לתת טיפים לסבלים (2-1 דולר לכל מזוודה), לחדרנים (2-1 דולר ליום), למלצרים (12.5-10% ממחיר הארוחה, ותוספת אם תרצו להודות על שירות טוב. לעתים השירות כלול בחשבון) ולנהגי מוניות (טיפ קטן של עיגול הסכום כלפי מעלה).
נהיגה בניו זילנד: הנהיגה היא בצד שמאל של הכביש. נהג חייב להצטייד ברישיון ישראלי (רישיון הפלסטיק) וברישיון בינלאומי (IDP), שאותו אפשר להנפיק במשרדי טלדור או ממס"י בארץ (שניהם זכיינים מטעם משרד התחבורה) ובביטוח חובה ומקיף. עליכם לשאת את כל המסמכים הללו אתכם ולהציגם לגורמים המוסמכים אם תידרשו לכך.
מצבי חירום בניו זילנד
פגעי טבע בניו זילנד: ניו זילנד חשופה למגוון סיכונים של פגעי טבע, ובכללם רעידות אדמה, התפרצויות הרי געש וצונאמי. בכל מקרה של התראה יש לפעול לפי ההנחיות של הרשויות המקומיות.
▪ רעידות אדמה: ניו זילנד ממוקמת באזור פעיל מבחינה סיסמית. רעידות אדמה יכולות להתרחש בכל רגע נתון, בעיקר בחלק המרכזי של הארץ.
▪ צונאמי: אזורים הקרובים לחוף הדרומי חשופים לצונאמי שעלול להתרחש בעקבות רעידת אדמה תת-ימית.
▪ הרי געש: בניו זילנד יש כמה הרי געש פעילים, הנתונים במעקב מתמיד.
▪ שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים: בעונה הרטובה (ראה מזג אוויר לעיל) קיימת סכנה, במיוחד באזורים ההרריים, של שיטפונות פתע ושל התמוטטויות בוץ וסלעים.
כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל הקרובה.
טלפונים בחירום: מספר הטלפון להזמנת אמבולנס בניו זילנד הוא 111.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש כמרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896, דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.