ראמן, סיפורה של קערת איטריות
איך הפכה קערת האיטריות היפנית לאחת המנות הפופולריות ביפן ובעולם
מאת: ניסו קדם | פורסם ב-27 בפברואר 2017ראמן (Ramen) הוא שמו של מרק אטריות פופולארי ביפן. כל כך פופולארי שהוא נחשב לאחת המנות המייצגות ביותר של המטבח היפני. אך מקורה של המנה אינו יפנ...
סויה במטבח היפני המסורתי
מאדממה ועד טופו, מרוטב סויה ועד משחת מיסו - מגוון המוצרים והשימושים של סויה במטבח היפני
מאת: ניסו קדם | פורסם ב-24 בפברואר 2017סויה ואורז הם שני היסודות שעליהם מושתת המטבח היפני המסורתי. שניהם משלימים זה את זה. בעוד האורז הוא ספק הפחמימות העיקרי בתזונה היפנית, הסויה מס...
מנות פופולריות במטבח היפני
מסושי ועד סוקייאקי - מילון המנות הפופולריות ביותר במטבח היפני
מאת: ניסו קדם | פורסם ב-01 בפברואר 2017במקביל לתהליכי הגלובליזציה שליוו את התפתחותה הכלכלית של יפן, בעקבות מלחמת העולם השנייה, קנה לו המטבח היפני אחיזה מעבר לגבולותיה של יפן. כיום ז...
קומקו קימורה והזכות להצביע ביפן
הסופרג'יסטית קומקו קימורה הייתה אחת הדמויות המרכזיות במאבקן של הנשים ביפן לקבל זכות הצבעה
מאת: עינת דהאן | פורסם ב-10 בדצמבר 2016בעמדות המפתח החזקות בעולם ניצבות היום נשים – מאנגלה מרקל קנצלרית גרמניה, דרך תרזה מיי, ראשת הממשלה הבריטית, ועכשיו גם הילרי קלינטון, המועמדת ה...
אדמוּת עלי השלכת בסתיו עמוקה מפרחי האביב
עץ המייפל היפני הוא המקבילה הסתווית לעץ הדובדבן. זהו הצמח העיקרי שמעניק ליערות ולגנים היפניים את צבעי הסתיו המרהיבים
מאת: ניסו קדם | פורסם ב-15 באוקטובר 2016ארבע עונות ליפן במחזור השנה, וכל אחת מהן מובחנת מרעותה באופיה ובצבעיה – חורף קפוא, עגמומי ודומם; אביב פורח בעוז בשלל צבעים; קיץ של גשם מצליף ו...
פריחת הדובדבן ביפן
האם מתוך פרח הדובדבן יעלה הפרי?
מאת: ניסו קדם | פורסם ב-10 באפריל 2016מעל 100 מיני עצי דובדבן קיימים ביפן. הנפוצים שבהם הם Somei Yoshino - עץ מתורבת הנפוץ בגנים - ו-Yamazakura - עץ בר הנפוץ בהרים. המינים השונים נ...